Den søde tand

Den bedste chokoladekage

Ingredienser

Kage:

4 spsk. Kakaopulver
6 spsk. Kogende vand
150 g sukker
50 g brun farin
200 g smør
3 æg
2 spsk bagepulver
2 spsk vaniljesukker
200 g kagehvedemel

Evt. 150 g grofthakket chokolade

Chokoladecreme:

0.5 L fløde
1 pakke smøreost naturel
50 g flormelis (smag selv tilalt efter hvor sød du ønsker cremen)
3 spsk kakaopulver

Pynt:

Sprøjtepose
Tyl
Kakaopulver

Sådan gør du:

Rør kakaopulver og det kogende vand sammen til pasta.

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, og vend nu pastaen i. Æg, bagepulver og vanillesukker røres i dejen. Si nu hvedemel i dejen, så der ikke kommer klumper i dejen. Rør til dejen er ensartet. Vend nu hakket chokolade i, hvis det ønskes.

Find 2 springforme frem, dæk bundene til med bagepapir og smør siderne med smør og drys herefter med lidt kakaopulver, så hele springformens sider er dækket til. Bag kagerne i ovnene ved 180 grader i 25 minutter.

Pisk flødeskummet – det skal være ret stift. Si flormelis i og vend forsigtigt. Tilføj nu flødeost og pisk igen.
Tilføj nu kakaopulver og pisk igen til cremen er ensartet.

Når bundene er kølet helt af, tages første bund og et lag chokoladecreme smøres på. Derefter lægges anden bund ovenpå. Med en sprøjtepose og stjernetyl laves rosetter af det sidste chokoladecreme på den øverste bund. Si til sidst med kakaopulver på rosetterne.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *