[single_post_category_name]

Karamelliseret blondie med cheesecake

Du kan finde en masse lækre opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Måske du kender til en almindelig blondie – altså en brownie bar med hvid chokolade? Hvis du gør, så vil du helt sikkert også synes godt om denne karamelliserede blondie. I stedet for hvid chokolade er der i opskriften anvendt den lækre GOLD chokolade, en karameliseret chokolade som smager af karamel. Blondien har derfor den dejligste smag af karamel. Derudover er blondien bagt med en cheesecakemasse, som giver den lækreste midte og friske smag til den meget søde blondie.

Kagen bages hvorefter den skal afkøle helt, for at den kan skæres ud. Det er ligesom med en almindelig brownie, som også skal sætte sig på køl, før den skæres ud. Den lækre blondie kan derfor med fordel laves et par dage før, den skal serveres. Servering kan eventuelt ske med en god vaniljeis til eller en frist sorbet. Jeg lover dig, du vil elske denne kage – specielt hvis du er lidt af en sukkergris   God fredag!

Sådan gør du:

Karamelliseret blondie:

Smelt gold chokolade og smør i en gryde.

I en skål piskes en luftig æggesnaps af æg, sukker og vanilje.

Lad nu masse chokolade og smør køle af i et par minutter.

Tilsæt den lune chokolade og smør til æggesnapsen og vend disse sammen (OBS på ikke at piske men blot vende, så luften ikke slås ud).

I en skål blandes mel og salt.

Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse.

Hak chokoladen og tilsæt den til kagedejen.

Beklæd en kvadratisk (ca 22×22) form med bagepapir og hæld blondiedejen heri og stil den på køkkenbordet mens cheesecakemassen laves.

Cheesecakemasse og bagning af blondie:

Lav nu cheesecakemassen af æg, sukker og philidelphia rørt sammen.

Hæld cheesecake massen ovenpå blondien og træk rundt med en ske, så et mønster dannes.

Bag blondien ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. OBS, blondien skal være blød i midten, da den helst skal være snasket og blød.

Stil den lune karameliseret blondie på køl i ca. 2-4 timer til den er kølet helt ned og kan skæres ud i lækre kvadrater.

 

Velbekomme!

Hvis du har en svaghed for blondie, skal du også prøve /nytaarskage-med-blondie-citrus-karamel/

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide