[single_post_category_name]

Mine bedste kanelsnegle

Der er ikke noget så kedeligt som en tør kanelsnegl. De skal være saftige, sukrede og for guds rigtig snaskede. Hvis ikke man har fedtede fingre efter at have spist en, så er det ikke en rigtig kanelsnegl efter min mening.

Der er ikke noget så kedeligt som en tør kanelsnegl. De skal være saftige, sukrede og for guds skyld rigtig snaskede. Hvis ikke man har fedtede fingre efter at have spist en, så er det ikke en rigtig kanelsnegl efter min mening. Jeg synes tricket er, at bage sneglene i en form, fordi på den måde siver remoncen ikke ud, men bliver indeni og i bunden af sneglen, som en lækker karamelliseret sukkermasse. Jeg har brugt tulipanforme her, og lavet sneglene ret høje, så bliver de nemlig heller ikke så nemt tørre.

Ca. 18 stk

Sådan gør du

Smuldre gæren ud i mælken, tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Bland halvdelen af melet i og rør dejen glat. Tilsæt smørret lidt ad gangen i mindre klumper sammen med resten af melet. Ælt dejen godt og grundigt sammen, indtil den er glat og smidig. Det kan være, du synes, at dejen synes for våd at arbejde med, men vær varsom med at tilsætte mere mel. Hvis du gør det, så nøjes med kun en lille smule ad gangen, for ofte så vil dejen samle sig, når du får æltet den godt igennem. Og tørre kanelsnegle er bare dødssyge. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål med et fugtigt klæde over. Lav imens remoncen ved at røre smør, sukker og kanel sammen, til det er blødt og cremet. Når dejen er færdighævet, ruller du den ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. 25 x 40 cm. Spred remoncen ud på dejen og rul den sammen til en tyk pølse. Skær den i skiver på 4-5 cm og læg dem i tulipanformene. Sæt formene tæt i en bageplade, så vil sneglene hæve opad i stedet for udad, og du får de flotte høje snegle. Bag bollerne midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, til de jævnt gyldne og sprøde på toppen. Lad dem køle af, inden du pynter med glasur.

Læs også: Pandekager

Læs også: Bananmuffins med saltet dadelkaramel 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide