Den søde tand

Sådan laver du dine egne påskeæg

hjemmelavede påskeæg
Ingredienser
  • 200 g. marcipan
  • 150 g. mørk overtrækschokolade
  • 150 g. lys overtrækschokolade
  • Guldstøv
  • Stedmorblomster

Værktøj:

  • Evt. æggeruller (du kan også bruge fine hænder)
  • Rivejern
  • Sprøjtepose
  • Vandbad
  • Pensel

Hvis du ønsker at give dine marcipanæg ekstra smag, kan du tilføje følgende: 

  • Nougat
  • Revet økologisk citronskal
  • Frysetørret hindbær
  • Romessens
  • Karamelessens

Påsken venter os lige om hjørnet, og selvom de faste påskefejringer måske ikke kan gennemføres i år, så er det ingen undskyldning for ikke at kaste sig over et lille påskeprojekt. Disse påskeæg er lette at lave og smager fantastisk!

LÆS OGSÅ: Brunsvigersnurrer

Sådan gør du: 

Skær marcipanen ud i tynde skriver. Rul nu skiven til en lille kugle, og kom den i æggerulleren. Hvis du ikke har en æggeruller, brug da dine hænder.

Dup dine hænder med en let fugtet klud, og form en æggeform med dine håndflader og fingerspidser.

Lav et vandbad med den mørke chokolade, og et med den lyse (gem 30 g. chokolade til at pynte senere).

Overtræk halvdelen af dine marcipanæg med mørk chokolade og den anden halvdel med lys chokolade.

Når chokoladen har sat sig, er det tid til pynt.

Kom resten af den mørke chokolade i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Lav nu cirkulære bevægelser over de lyse påskeæg. Lad chokoladen sætte sig igen.

Vask og tør stedmorbloster. Find en pensel eller lignende og dyp i guldstøv og herefter i midten af stedmorblomsten. “Dut” en lille smule mørk chokolade på påskeægget, og sæt herefter blomsten fast. Så er første hold påskeæg klar!

De 30 g. lys chokolade, du gemte tidligere, skal du bruge nu. Hold et rivejern over de mørke æg, og riv den lyse chokolade hen over dem. Nu er andet hold påskeæg også klar.

Velbekomme, og god påske!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *