Syrlige citrontærter med marengs

Ingredienser

Mørdej:

50 g sukker

100 g hvedemel

50 g durummel

1 tsk vaniljepasta

100 g koldt smør i tern

1 æggeblomme

Citronchokolade:

160 g hvid chokolade

2 blade husblas

Skal fra 1 citron (brug evt en skræller til at lave store strimler af skal)

1,5 dl citronsaft (3 mellemstore citroner)

0,5 dl fløde

Marengs:

75 g sukker

0,3 dl vand

2 tsk glucose

2 æggehvider

1 tsk vaniljepasta

Chokolade pynt:

50 g hvid chokolade

Noget jeg elsker at smage, når jeg er udenlands er lemon pie! En lille sød og syrlig tærte med citron toppet med den lækreste marengs på toppen. Nogle gange er marengsen grillet let, andre gange er den blot som den er sprøjtet ud.

Citrontærterne er lavet på en citronfløde af citronsaft og fløde. Citronfløden er hældt over hvid chokolade som opløses af den varme citronfløde. Citronchokoladen hældes i nogle sprøde mørdejsbunde lavet på almindelig hvedemel og durummel. Tærterne er til sidst toppet med en italiensk marengs, som er luftig og cremet på samme tid.

Tærterne med citronchokoladen kan laves dagen inden servering, men marengsen har bedst af at blive lavet kort inden servering, så den ikke falder sammen eller bliver kedelig. Opskriften er super simpel, indeholder kun tre elementer. Dine gæster vil elske dem! Her er opskriften:

Sådan gør du: 

Mørdej:

Til mørdej blandes sukker, mel, durummel og vaniljesukker i en skål.

Tilsæt tern af koldt smør og rør ingredienserne til en smuldret masse.

Tilsæt æggeblomme og rør mørdejen til en samlet masse.

Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir (hvis mørdej er blevet for varm, kan den sættes på køl i 15 minutter, så er den lettere at rulle ud).

Beklæd dine tærteforme med mørdej.

Beklæd mørdejen med bagepapir og hæld kikærter eller skårne rugkerner (nogle som kan bages med) for at tærtebunden ikke hæver op men forbliver flade.

Bag tærtebundene ved 195 grader Alm ovn i 12-14 minutter til gyldne (fjern evt kerner efter 9-10 minutter så bunden kan bages gylden også.

Citron chokolade:

Til citron chokolade udblødes husblas i rigeligt vand.

I en gryde kommes citronsaft og skal samt fløde. Det varmes op til lige under kogepunktet.

Kom den hvide chokolade i en skål.

Si citronfløden fra citronskal og kom det flydende over den hvide chokolade.

Tilsæt udblødt husblas.

Rør flydende og chokolade sammen til en ens masse.

Lad den stå og køle let af.

Hæld herefter citronchokoladen i de afkølede tærtebunde.

Lad citronchokoladen køle helt af inden tærterne pyntes med marengs

Chokoladepynt:

Temperer chokoladen til maks 28-29 grader.

Spred den ud på et stykke kageplast, lad det sætte sig 30 sekunder.

Træk nu striber i det med en takket palet.

Lad chokoladen størkne.

Befri chokoladen fra kageplasten.

Marengs:

Til marengs kommes vand, sukker og glucose til en sirup på ca. 120 grader.

Kom imens æggehvider i en skål og pisk æggehviderne luftige.

Når sirup er ved at nå ca 120 grader tilsættes den varme sirup til de luftige æggehvider under kraftig piskning.

Lad det piske i 10-12 minutter – til marengsen er luftig og kompakt på samme tid.

Kom marengsen på en sprøjtepose med en tyl.

Sprøjt fint mønster på citrontærte.

Pynt med chokolade

Server med det samme!

Velbekomme!

Du kan finde en masse lækre opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt