Den søde tand

Cheesecake med saltet karamel

Christel Pixi

Christel Pixi er dessertkok,fast kok på Go’ Morgen Danmarkog kogebogsforfatter. Derudover ved hun, at vielsker alt der er sødt, salt, syrligt og lækkert og deler to af sine opskrifter fra Pixis Kager med os, som beggefår mundvandet til at løbe. Opskriften er både at finde i The Golden Issue og er oprindeligt fra hendes bog Pixis Kager.

Jeg elsker en helt klassisk New York cheesecake, men jeg kan nu også ret godt lide saltkaramel – også på en cheesecake. Prøv det!

Det skal du bruge

Antal: 12 personer

Saltet karamel (2 ½dl)

200 g sukker

½ dl vand

1 tsk.flagesalt

2 spsk.smør1

½ dl fløde

Bund

250 g digestivekiks

50 g lys eller mørk muscovadosukker

3 spsk.hvedemel

4 æg

1 tsk.vaniljeekstrakt

½ dl fløde

Fyld

800 g Philadelphia

180 g lys eller mørk muscovadosukker

3 spsk hvedemel

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

½ dl saltet karamel

¾ dl fløde

Låg

2 dl saltet karamel

 

Sådan gør du:

Start med at lave din karamelsauce:

I en stegepande blander du sukker, vand og salt og varmer sukkeret op i ca. 8-10 minutter.

Du skal ikke røre undervejs, men bare holde øje med det.

Efter 10 minutter vil det langsomt skifte farve fra lys gylden til mørk gylden.

Det er vigtigt, du passer på, at det ikke bliver for mørkt.

Når det er ravfarvet, tager du det af varmen, og rører dit smør i.

Hæld forsigtigt fløden ved, det vil boble og syde.

Når det hele er blandet, sætter du panden tilbage på varmen og lader det koge i 1 minut.

Tag det af varmen, og hæld det på glas.

Forvarm ovnen til 180 grader, beklæd bunden af en springform på 23 cm med bagepapir, og sæt formen til side.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så du ikke bruner det.

Knus, eller blend dine kiks.

Når de er helt pulveriserede, hælder du dit smeltede smør og sukker ved og blander det, til det er klumpet.

Nu kommer du massen i din springform og presser den ud og lidt op langs siderne.

Her er det rigtig godt at bruge et fladbundet glas til at trykke bunden tæt sammen.

Stil nu formen på køl, mens du laver fyldet.

I en mellemstor skål pisker du flødeost, sukker og hvedemel, til du har en ensartet masse.

Tilsæt nu æggene et ad gangen, og pisk i 1 minut mellem hvert æg.

Husk af og til at skrabe bunden og siderne, så du ikke har klumper af flødeost i massen.

Nu tilsætter du vaniljeekstrakt, karamelsauce og fløde og pisker, til det er godt blandet.

Tag din springform ud af køleskabet, og hæld massen ved.

Bag nu din cheesecake i 20 minutter ved 180 grader, skru herefter ned til 120 grader, og lad den bage videre i 60-90 minutter.

Efter 60 minutter kan du se til kagen ved at banke på den med en finger.

Den må gerne være våd og blævre lidt i midten på størrelse med din håndflade. Kanten skal være fast. Dette kan kræve et par forsøg, men når du har knækket koden, er det det hele værd.

Når kagen er færdig, tager du den ud og kører en kniv rundt langs kanten, så den ikke flækker, når den krymper i køleskabet.

Sæt kagen på køl natten over.

Lige inden servering hælder du din saltede karamelsauce over kagen og voila, så er den klar.

 

TIP

Når du skærer kagen, skyller du kniven under den varme hane efter hver skive. Så får du hele, perfekte stykker. Du kan eventuelt pynte med lidt hakkede pekannødder eller frugt. Eller lidt flødeskum.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *