Det skal du bruge (muffin):
125 g. smør
180 g. sukker
2 æg (M/L)
180 g. hvedemel
1 tsk. Bagepulver (med top)
2 tsk. Vaniljesukker (med top)
0.5 tsk. Salt
1 håndfuld karamel fudge
1 spsk. Honning
Det skal du bruge (topping)
500 ml. piskefløde
80 g. flormelis
1 pakke flødeost
Blå og rød frugtfarve
Det skal du bruge (pynt)
50 g. Gul marcipan
50 g. Hvid marcipan
Lidt smeltet tempereret chokolade
Evt. spiselige blomster (hornvioler)
Lidt karamel fudge
Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!
Sådan gør du:
Pisk smør, honning og sukker sammen.
Tilføj herefter æg, og pisk igen.
Kom nu mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen, og pisk.
Vend nu karamel fudge stykkerne i din dej.
Kom dejen i 12 muffinforme, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25-30 min.
Hold øje med dem undervejs.
Når dine muffins er færdige, køles de af inden du arbejder videre med dem.
Imens laves topping.
Kom fløden i en skål, og pisk flødeskummen stiv.
Tilføj herefter flødeost og flormelis, og pisk igen til toppingen er ensartet.
Nu skal toppingen farves.
Start med et par dryp af den blå og ganske lidt rød.
Prøv dig frem til du rammer den ønskede farve, men vær forsigtig.
Nu skal bierne laves.
Start med at rulle små kugler af den gule marcipan.
Af den hvide marcipan laves nu vinger.
Lav en oval kugle og tryk den flad (på størrelse med biens krop).
Form herefter vingerne, gerne ved hjælp af modelleringsværktøj eller en lille kniv.
Med smeltet chokolade laver du små striber på bien.
Kom den smeltede chokolade i en sprøjtepose, klip et meget lille hul, og lav nu striber på alle bierne.
Kom en lille smule chokolade på toppen af hver bi, og sæt vingerne på.
Nu er dine bier færdige.
Dine cupcakes skal nu samles. Kom toppingen i en sprøjtepose med en rund tyl, og kom det på din muffin i cirkulære bevægelser. Kom en bi eller to på, drys med lidt karamel fudge og tilføj en blomst. Fortsæt sådan, til alle 12 cupcakes er færdige.
Velbekomme!