Hjemmelavet brunsviger

Ingredienser

Gærdej:

2,5 dl sødmælk (skal lunes til fingervarm)

25 g gær

2 spsk sukker

1 æg

400-450 g hvedemel

1 nip salt

75 g smør (stuetempereret)

Sirupmasse:

200g smør

200 g brun farin

2 spsk sirup (lys)

Hjemmelavet brunsviger må være en af de kager mange forbinder med fødselsdag. En rigtig snasket brunsviger pyntet med marcipan, glasur og slik. Det er barndom for mig at spise mig mæt i brunsviger til børnefødselsdage. Denne hjemmelavet brunsviger er lavet med ekstra meget snask, lige som de fleste ønsker den! En brunsviger er lavet på en gærdej, som bredes ud i en bradepande, hæver, prikkes med huller og fyldes med en sukkermasse. Den bages og så er den klar! Simpel og nem, men også GOD! 

LÆS OGSÅ: Lækre blåbærtærter med hvid chokolade

Sådan gør du:

Gærdej:

Til gærdej opløses gær i let lunken mælk. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt det meste af melet og rør dejen glat og smidig. Efterfølgende tilsættes smør og resten af melet løbende til dejen er blød uden at være sjasket. Sæt dejen til hævning i 1 time. Beklæd herefter en bradepande med olie eller bagepapir og olie. Fordel dejen i et fladt stykke i formen. Lad den hæve i 25 minutter og lav sirupmasse imens.

Sirupmasse og bagning: 

Til sirupsmassen skal brun farin, sirup og smør blandes i en gryde og smelte, til det samler sig til en tyk sirup. Når dejen har hævet, og der er lavet huller i, hældes sirup ud på dejen og fordeles jævnt. Lad dejen stå 3-5 minutter, mens den danner luftbobler under siruppen. Bag brunsvigeren ved 200 grader alm. luft i 15-20 minutter. Afkøl inden pyntning og servering.
Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være