Gærdej:
2,5 dl sødmælk (skal lunes til fingervarm)
25 g gær
2 spsk sukker
1 æg
400-450 g hvedemel
1 nip salt
75 g smør (stuetempereret)
Sirupmasse:
200g smør
200 g brun farin
2 spsk sirup (lys)
Hjemmelavet brunsviger må være en af de kager mange forbinder med fødselsdag. En rigtig snasket brunsviger pyntet med marcipan, glasur og slik. Det er barndom for mig at spise mig mæt i brunsviger til børnefødselsdage. Denne hjemmelavet brunsviger er lavet med ekstra meget snask, lige som de fleste ønsker den! En brunsviger er lavet på en gærdej, som bredes ud i en bradepande, hæver, prikkes med huller og fyldes med en sukkermasse. Den bages og så er den klar! Simpel og nem, men også GOD!
LÆS OGSÅ: Lækre blåbærtærter med hvid chokolade
Sådan gør du:
Gærdej:
Sirupmasse og bagning: