Sommerlig tærte med karamel og hindbær

Ingredienser

Havregrynstærtebund:

100 g hvedemel

50 g havregryn

60 g sukker

2 tsk vanilleekstrakt

100 g koldt smør i tern1/2 æg (blandet æggeblomme og æggehvide)

Karamel:

100 g sukker0,75 dl fløde10 g smør1 nip salt

Hindbærmousse:

2 husblas

115 g hindbær (friske eller frosne)
saft fra 1/2 citron
45 g sukker

2 dl fløde

Gold pynt:

80 g GOLD Chokolade

1 husblas

1 dl fløde

Pynt:

Rød Skovsyre

Resten af Gold Chokoladen som sprøjtes ud i små dutter

Karamelkugler (mine er fra Valrhona)

Sommerlige aftener med sol og varme kalder på gode desserter og gode kager. Denne sommerlige tærte er et godt bud på en sprød tærtebund, karamelmidte, hindbærmousse og en karameltop af karamelchokolade. Tærten er delt op i flere steps, som blot følges efter rækkefølgende nedenfor. Tærten er bedst den dag, den samles og tøes op, så hav eventuelt alle elementerne klar i hver deres form, hvorefter den kan samles et par timer før dine gæster ankommer. God fredag og weekend 🙂 

LÆS OGSÅ: Hjemmelavet brunsviger

Sådan gør du:

Havregrynstærtebund:

Start med at blande mel, havregryn, sukker og vaniljepasta sammen. Tilsæt koldt smør i tern og bland massen til en smuldret masse. Tilsæt æg og rør til massen er samlet. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 0,-3-0,5 cm tykkelse. Beklæd tærteringen (min er perforeret forme).
Prik bunden med en gaffel. Bag bunden ved 190 grader i 10-12 minutter til gylden.
Karamel:

Til karamellen smeltes sukker i en gryde. Imens opvarmes fløde til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde i sukkeret, når det er helt smeltet. Rør fløde og sukker sammen (Pas på, det bobler meget). Tilsæt smør og salt og lad karamellen koge lidt tykkere i 20-25 minutter
Lad karamellen køle lidt af hvorefter den hældes i havregrynsbunden. Sæt bund og karamel på køl. Imens kan hindbærmoussen laves.
Hindbærmousse:

Til hindbærmousse koges en hindbærgrød af hindbær, citron og sukker (10-15 minutter) – indtil alt er kogt ud. Sæt imens husblas i blød i vand. Kom husblas i grøden og rør den ud. Si hindbærgrøden igennem en si, og gem hindbærvæsken. Lad hindbærvæsken køle af til ca. 34 grader. Pisk fløde til en meget let pisket skum. Vend den sammen med hindbærvæsken af flere omgange. Kom den samlede hindbærfløde i silikoneformen (16 cm i diameter). Kom formen på frys til den har sat sig 3-4 timer.
Gold pynt:

Udblød husblas i rigeligt vand. Opvarm fløden til lige, inden de koger. Kom Gold chokolade i en skål. Hæld den varme fløde over chokolade og tilsæt husblas. Rør fløde og chokolade sammen. Si massen igennem en si og hæld det ned i silikoneformen og gem resten til at sprøjte dutter på kagen med. Kom silikoneformen på frys til den har sat sig og kagen skal pyntes.
Pyntning af kage:

Placer havregrynsbunden på ønsket fad. Tag hindbærmoussen fra frys og pop den ud af silikoneformen og placer den midt på karamelmassen.
Pop ligeledes Gold-pynten ud af silikoneformen og placer den på hindbærmoussen. Lad den samlede havregrynstærte med karamel tø op på køl i 2-3 timer, hvorefter den pyntes lige inden servering. Den færdige havregrynstærte med karamel pyntes med resten af Gold-chokoladen med en stjernetyl, rød skovsyre og karamelkugler (eller andet ønsket pynt).

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Klatkager

Ingredienser:Antal: 12 stk Sværhedsgrad: Nem Redskaber: Skål, pande og paletkniv Klatkager: 500 g kogt kold risengrød 5 æg 2 spsk sukker 2 tsk vaniljepasta 150

Gæstedrink: Infinity G/T

Ingredienser4 cl Tanqueray London Dry 1 l Infinity Tonic 50 g agurkeskrald 50 g citronskal 100 g sukker 12 tørrede laurbærblade Laurbærblade Saft fra 1-2