Marcipanmuffins med blå birkes og blomst

Ingredienser

(ca. 10 styk)

Kage:

200 g. smør

100 g. sukker

2 tsk. Vaniljesukker

250 g. marcipan

4 æg

100 g. hvedemel 1 spsk. Blå birkes med top

Pynt:

200 g. Mørk tempereret chokolade

Lyserød marcipan

Blomsterudstikker

Rosa glimmerstøv

Det er blevet fredag og det skal selvfølgelig fejres med lidt fredagssødt! Og hvad er mere lækkert end lækre marcipanmuffins?

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet is – uden maskine

Sådan gør du:

Pisk med en håndmikser smør, sukker, vaniljesukker og marcipan sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk igen. Kom hvedemel og blå birkes i dejen, og pisk igen til dejen er ensartet. Kom dejen i en smørsmurt gummi-muffinform (evt. med mønster). Kom dine muffins i ovnen, og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Når dine muffins er færdigbagt, køles de helt af, inden du arbejder videre med dem.

Imens dine muffins køler af, laves blomsterne af lyserød marcipan. I virkeligheden er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan dine blomster skal se ud, og du kan bruge lige den blomsterudstikker, du har. Når du har udstukket dine blomster laves der detaljer med en lille kniv eller modelleringsværktøj, og pyntes med rosa glimmerstøv (med en lille pensel), for at lave skygger.

Kom den flydende tempereret chokolade i en sprøjtepose, og kom det nu på dine afkølede muffins. Du kan lade det løbe lidt ned af siderne, som på billedet, eller blot dække toppen.

Til sidst kommes blomsterne på, og midten af blomsten udfyldes med resten af den tempererede chokolade.

Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive