[single_post_category_name]

Luksus kanelsnegle med vaniljecreme

Efter min ferie i Norge denne sommer, blev jeg enig med mig selv om, at så snart jeg kom hjem, skulle jeg forsøge at lave de lækre og berømte norske solskinsboller, som alle de norske bagerier bager. Og det var en god beslutning! Norske solskinsboller er lækre kanelsnegle fyldt med en god vaniljecreme i midten. Man kan derfor måske nærmere kalde det luksus kanelsnegle med vaniljecreme. Vaniljecremen laves og afkøles, inden den fyldes i sneglene, før de skal bages. Kanelsneglene er et hyggeligt lille projekt, som ikke tager særlig lang tid at lave. Glæd dig! Du kan nemt nå det til i aften – God fredag 🙂 

LÆS OGSÅ: Syndige og snaskede kardemommesnurrer

Sådan gør du: 

Gærdej:
Til gærdejen lunes mælken og kommes i en røreskål. Herefter tilsættes gær og opløses i mælken. Tilsæt herefter æg og sukker og lad det blande sammen med mælk og gær. Tilsæt herefter det meste af hvedemelet og lad dejen ælte sammen til den samler sig. Tilsæt smør i tern og lad dejen ælte sig sammen (tilsæt eventuelt resten af melet – dejen skal være blød uden at være alt for klistret). Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time, til næsten dobbelt størrelse. Lav imens vaniljecreme og remonce.
Vaniljecreme:

Til vaniljecreme blandes sukker, vanilje, æg og majsstivelse i en gryde til alt er pisket sammen. Tilsæt herefter mælk i blandingen og pisk det sammen. Sæt nu gryden på varmen og lad det koge op til det opnår en tyk konsistens og slår bobler. Afkøl helt inden cremen kommes på sprøjtepose og cremen sprøjtes i sneglene inden bagning.
Remonce:

Til remonce blandes alle ingredienser i en skål til de er samlet. Lad det stå ved stuetemperatur indtil anvendelse.
Samling af kanelsnegle med vaniljecreme:

Ved samling af sneglene deles dejen i to og den ene del arbejdes først med. Drys bordet med mel og rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse og fordel halvdelen af remoncen på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en pølse. Skær små snegle af pølsen og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter.
Bagning af luksus kanelsnegle med vaniljecreme:

Efter hævning af sneglene trykkes midten af sneglen ned (med pegefingeren) og fyldes med vaniljecreme. Pensel sneglene med æg og bag ved 200 grader almindelig luft i 15-20 minutter – til gyldne. Afkøl og spis!

Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide