Efter min ferie i Norge denne sommer, blev jeg enig med mig selv om, at så snart jeg kom hjem, skulle jeg forsøge at lave de lækre og berømte norske solskinsboller, som alle de norske bagerier bager. Og det var en god beslutning! Norske solskinsboller er lækre kanelsnegle fyldt med en god vaniljecreme i midten. Man kan derfor måske nærmere kalde det luksus kanelsnegle med vaniljecreme. Vaniljecremen laves og afkøles, inden den fyldes i sneglene, før de skal bages. Kanelsneglene er et hyggeligt lille projekt, som ikke tager særlig lang tid at lave. Glæd dig! Du kan nemt nå det til i aften – God fredag 🙂
LÆS OGSÅ: Syndige og snaskede kardemommesnurrer
Sådan gør du:
Vaniljecreme:
Til vaniljecreme blandes sukker, vanilje, æg og majsstivelse i en gryde til alt er pisket sammen. Tilsæt herefter mælk i blandingen og pisk det sammen. Sæt nu gryden på varmen og lad det koge op til det opnår en tyk konsistens og slår bobler. Afkøl helt inden cremen kommes på sprøjtepose og cremen sprøjtes i sneglene inden bagning.
Remonce:
Til remonce blandes alle ingredienser i en skål til de er samlet. Lad det stå ved stuetemperatur indtil anvendelse.
Samling af kanelsnegle med vaniljecreme:
Ved samling af sneglene deles dejen i to og den ene del arbejdes først med. Drys bordet med mel og rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse og fordel halvdelen af remoncen på dejen i et jævnt lag. Rul dejen sammen til en pølse. Skær små snegle af pølsen og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 30-45 minutter.
Bagning af luksus kanelsnegle med vaniljecreme:
Efter hævning af sneglene trykkes midten af sneglen ned (med pegefingeren) og fyldes med vaniljecreme. Pensel sneglene med æg og bag ved 200 grader almindelig luft i 15-20 minutter – til gyldne. Afkøl og spis!