Den søde tand

Chokolademousse med Baileys Salted Caramel og karamelpopcorn

Ingredienser:

(ca. 6 portioner)

Chokolademousse

50 ml Baileys Salted Caramel

250 g god mørk chokolade

8 past. æggeblommer

1 dl flormelis

5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

2 spsk. Baileys Salted Caramel

1 dl sukker

20 g smør, koldt og skåret i tern

1 lille tsk. natron

50 g poppede popcorn

Derudover:

2 dl piskefløde Evt. guldstøv

Redskaber:

Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)

Elpisker

Dejskraber

Lille gryde

Dejskraber

Træske

Målebæger

Køkkenvægt

Bagepapir

Glas til servering

I samarbejde med den populære kage- og dessertinfluencer Frederikke Wærens lancerer Baileys nu en chokolademousse med karamelliserede popkorn på toppen, som er baseret på den nye Baileys Salted Caramel. Desserten er perfekt til hyggelige sammenkomster i julen eller til årets nytårsfest.

LÆS OGSÅ: Små & søde konfektegern

Det er den tid på året igen. Gyldne blade daler til jorden, luften bider koldt i kinderne, de mørke aftener bliver længere, og du skal på loftet og finde din yndlingsstrik frem. Hyggesæsonen er officielt startet, og det er den perfekte anledning til at forkæle dig selv lidt ekstra med noget godt til smagsløgene.

Baileys teamet har netop lanceret den nye Salted Caramel-smag, som fremadrettet vil være en fast del af Baileys-familien. Og timingen kunne næsten ikke være bedre i forhold til de hyggelige vinteraftener, vi nu går i møde.

Den silkebløde Baileys Original Irish Cream er blevet blandet sammen med smagfuld karamel, som er tilsat en smule salt, der giver en lækker og uimodståelig smag.

Sådan gør du:

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.

Velbekomme!

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *