[single_post_category_name]

Konfektnisser- og gaver

Kun din fantasi sætter grænser, når det kommer til at lave konfekt. Her får du en guide til, hvordan du kan lave de sødeste (bogstavelig talt) nisser og gaver, som du kan sætte tænderne i i løbet af december.

LÆS OGSÅ: Risengrød til din december

Sådan gør du: 

Nisser
Start med at sætte din overtrækschokolade over vandbad, så chokoladen er smeltet og klar til brug. Skær nu marcipanen i skriver, og nougaten i små tern.

Rul marcipanen til en kugle, og gør den flad med dine fingerspidser. I midten placeres nougat, og marcipanen klemmes omkring. Tril nu til en kugle igen, og form med dine fingerspidser toppen af din kugle spids, så det liver nissens hue. Hold i nissens hoved, og dyp huen i smeltet chokolade. Placer nissen på et stykke bagepapir med huen opad, og lad chokoladen tørre.


Imens laves kvasten til huen. Af en lille klump marcipan rulles en kugle. Dyp den i smeltet chokolade, og herefter i kokosmel. Lad kvasten tørre inden du arbejder videre med den.
Når nissens hue er tør, tager du nu en pensel, dyp den i chokolade, og mal langs nissehuens hans. Drys med kokosmel, så du får den hvide kant på nissehuen. Dyp et rundt modelleringsværktøj i den smeltede chokolade, kom lidt på huens top, og placer kvasten herpå. Hold på kvasten til chokoladen har sat sig, og den kan være på af sig selv.

Lige under huens kant, sætter du en lille marcipannæse, rullet af en lille klump marcipan. Som det sidste laves de røde kinder på nissemanden. Dyp forsigtigt en lille pensel i rosa glimmerstøv, og mal små røde kinder.

Gentag x 10, og så er der ved at være klar til julebal i nisseland!

Gaver

Start med at skære marcipanen i tynde skiver, og lakridsmarcipanen i små tern. Rul herefter lakridsmarcipanen til en kugle, og originalmarcipanen ligeså. Tryk marcipankuglen flad med dine fingerspidser, og placer lakridskuglen i midten. Klem sammen, og rul til en kugle igen. På et fladt underlag (bord eller skærebræt), formes kuglen til en firkant. Tryk forsigtigt ned mod bordet, indtil du har nået den ønskede firkantform.

Nu skal båndet laves. Ud af jordbærmarcipan rulles to lange tynde slanger. Læg dem som et kryds oven på hinanden, på gaven, og luk enderne under gaven. Af jordbærmarcipan laves også en lille sløjfe, på samme måde som før – en lang slange, og form herefter sløjfen, toppet med en lille kugle ovenpå.

Af original marcipan, laves “til og fra” kortet. Form en lille firkant af marcipanen, og kom den i æsken med guldglimmer. Ryst og børst herefter overskydende glimmer fra, med en pensel. Med et spidst modelleringsværktøj laves hakkes nu “tekst” på til og fra kortet, og kortet placeres på gaven.

Gentag x 10, og så er der gaver til alle mand!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide