Den italienske julekage Panforte

Ingredienser

250 g figner

150 g dadler

100 g brun farin

60 g honning

1 tsk kanel

½ tsk allehånde

½ tsk stødt kardemomme

½ tsk stødt muskatnød

½ tsk stødt nellike

½ tsk stødt ingefær

3 dl vand

100 g mandler

75 g ristede hasselnødder

50 g ristede pistacienødder

100 g syltet appelsinskal

100 g sukat

5 spsk mel

3 spsk kakao

En forunderlig mellemting mellem konfekt og kage, er denne italienske julekage, som gerne skal nydes i tynde skiver med et lille glas til på døgnets mørke timer. Intens og fuldkommen smag i  hver eneste bid. Den er perfekt at lave her i dagen op til jul, så kan man gå og nippe til den, på de dovne dage mellem jul og nytår. Der er fuldstændig proppet med alskens tørret frugt og har en herlig kompleks og krydret smag. Jeg elsker den!

En springform 28 cm, giver ca 20-25 smalle stykker.

Sådan gør du

Hak dadler og figner mellemfint og anbring i en gryde med vand, honning, farin og alle krydderierne. Lad blandingen simre 5-8 minutter indtil de tørrede frugter er bløde, men ikke ”våde”.  Rist imens de forskellige nødder på en tør pande i 6-8 minutter, til de begynder at dufte nøddeagtigt brændt. Bland de resterende ingredienser i og rør massen sammen og tryk den ud i den smurte springform, lad panforten sætte sig i køleskabet natten over. Efterfølgende drysses overfladen med masser af flormelis, og kagen pakkes ind i film. Sådan kan kagen holde sig i op til flere måneder på et tørt, køligt sted.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive