Den søde tand

Den italienske julekage Panforte

Den italienske julekage Panforte
Ingredienser

250 g figner

150 g dadler

100 g brun farin

60 g honning

1 tsk kanel

½ tsk allehånde

½ tsk stødt kardemomme

½ tsk stødt muskatnød

½ tsk stødt nellike

½ tsk stødt ingefær

3 dl vand

100 g mandler

75 g ristede hasselnødder

50 g ristede pistacienødder

100 g syltet appelsinskal

100 g sukat

5 spsk mel

3 spsk kakao

En forunderlig mellemting mellem konfekt og kage, er denne italienske julekage, som gerne skal nydes i tynde skiver med et lille glas til på døgnets mørke timer. Intens og fuldkommen smag i  hver eneste bid. Den er perfekt at lave her i dagen op til jul, så kan man gå og nippe til den, på de dovne dage mellem jul og nytår. Der er fuldstændig proppet med alskens tørret frugt og har en herlig kompleks og krydret smag. Jeg elsker den!

En springform 28 cm, giver ca 20-25 smalle stykker.

Sådan gør du

Hak dadler og figner mellemfint og anbring i en gryde med vand, honning, farin og alle krydderierne. Lad blandingen simre 5-8 minutter indtil de tørrede frugter er bløde, men ikke ”våde”.  Rist imens de forskellige nødder på en tør pande i 6-8 minutter, til de begynder at dufte nøddeagtigt brændt. Bland de resterende ingredienser i og rør massen sammen og tryk den ud i den smurte springform, lad panforten sætte sig i køleskabet natten over. Efterfølgende drysses overfladen med masser af flormelis, og kagen pakkes ind i film. Sådan kan kagen holde sig i op til flere måneder på et tørt, køligt sted.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *