Den søde tand

Sukkerfri fastelavnsboller med fuldkorn

Ingredienser

16 stk.

Dejen

3 dl vand

25 g gær

2 spsk. bodylab zero eller Sukrin

50 g smør

1 æg

1/2 tsk salt

150 g. fuldkorns tangmel eller alm. fuldkornsmel

300 g hvedemel

 

Kagecremen

2 dl skummet/minimælk

45 g Zero melis eller sukrin melis

1 vaniljestang (korn og stang)

3 æggeblommer

2 spsk. hvedemel

Det er snart fastelavn, og derfor har jeg været i køkkenet og lavet en opskrift på sukkerfri fuldkornsfastelavnsboller. Så de er lidt sundere end almindelige fastelavnsboller.

Da de ikke indeholder sukker, hæver de ikke helt så meget som almindelige fastelavnsboller, for der er ikke nogen madpakke til gærcellerne (sukker er gærens mad).

Men de er lækre alligevel og helt sikkert et forsøg værd 🙂

LÆS OGSÅ: Store lækre & cremede fastelavnsboller

Sådan gør du

Bolledejen

  1. Rør lunkent vand og gær sammen.
  2. Tilsæt zeroen, salt og æg. Rør det nu godt sammen.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet.
  4. Smelt smørret og hæld det i dejen.
  5. Tilsæt hvedemelet og ælt dejen godt sammen.
  6. Lad dejen hæve i 30 min, og lav kagecremen imens.

Kagecremen

  1. Del vaniljestangen og skrab kornene ud, og put dem i en skål.
  2. Rør vaniljekorn, æggeblomme, hvedemel og zero melisen sammen i en skål.
  3. Kog mælken op i en kasserolle sammen med vaniljestangens hylster.
  4. Kog mælken op, skru ned, og tilsæt æggemassen i den varme mælk.
  5. Rør det godt sammen, og varm stille og roligt cremen op, indtil den tykner. (Pas på den ikke får for meget, så den skiller).
  6. Når cremen begyndere at tykne, skal du fjerne den fra varmen, og rør godt i den.
  7. Hæld cremen op i et glas og stil den på køl, så den kan stå og sætte sig.

Bagningen

  1. Rul dejen ud og del den nu i 16 firkanter.
  2. Fordel cremen ud på de 16 firkanter.
  3. Pak nu cremen godt ind i dejen, så det forhåbentlig bliver i bollerne, når de skal bages.
  4. Lad bollerne stå og hæve 20 min. på en bageplade med bagepapir.
  5. Derefter bages bollerne i 12 min. ved 200 grader (alm. ovn). 180 grader (varmluftovn).
  6. Når de er færdig bagt, skal de køle af, og derefter kan du pynte dem med sukkerfri glasur. Lavet på:
  • Zero melis
  • Kogende vand.
  • Evt. lidt kakao, hvis du vil have brun glasur.

Pynt dem som du har lyst til, jeg pyntede dem med lidt hakket chokolade og hakket nødder.

Velbekomme!

LÆS OGSÅ: Luksus fastelavnsboller med lyserød skum

Du kan finde flere af Helenes lækre og sunde opskrifter på Instagram: @helenes_sunde_koekken og på hendes blog helenesprogoe.dk.

 

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *