Den søde tand

Den bedste gulerodskage med frosting

Den bedste gulerodskage med frosting
Ingredienser

(22 cm springform – 10-12 personer)

5 æg

300 brun farin

1 tsk vaniljesukker

50 g smeltet smør

100 g solsikkeolie

300 g revne gulerødder – ca. 7 mellem store gulerødder

210 g hvedemel

2,5 tsk bagepulver

3,5 tsk kanel

 Frosting:

200 g neutral flødeost (ikke light)

2 spsk flormelis

1 spsk vaniljepaste / eller sukker

Mens vejret endnu er lidt sindssygt med alt fra sol og blå himmel til hagl og sne, så bliver vi indendøre og hiver det sidste hygge ud af tiden, inden foråret for alvor blomstrer op. Og hvad er bedre end at krølle sig sammen i sofaen med en god film og et stort stykke gulerodskage med masser af frosting på toppen. Eter en bid vil du ligesom os heller ikke have noget imod, at vejret forbliver ustadigt lidt endnu, så vi har en god grund til at bage denne syndige sag mere end én gang.


Denne lækre gulerodskage vil jeg vove at påstå er den bedste, jeg har smagt. Den har den sødeste smag af kanel og gulerødder og så er den frisk med den syrlige flødeost på toppen. Og så er den jo faktisk lidt sund med alle de gulerødder i. Der er ingen undskyldning for ikke at gå igang med det samme.

LÆS OGSÅ: Lækre blåbærmuffins med friske blåbær

Sådan gør du:

Gulerodskage:
– Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Smelt smør i mellemtiden. Kom herefter den smeltede smør og olie ned til æggesnapsen og rør rundt til en samlet masse.
– Bland alt det tørre i en anden skål, og si herefter det tørre ned i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt til ensartet dej.
– Vend til sidst de revne gulerødder i.
– Beklæd en 22 cm springform med bagepapir i bunden.
– Hæld kagedejen i springformel.
– Bag gulerodskagen ved 190 grader i 30-35 minutter – til dejen slipper, når du stikker med en nål.
– Lad den køle af inden du kommer frosting på. (den kan godt være lidt lun – det er lidt lækkert at få en lun gulerodskage

Frosting:
– Rør den neutrale flødeost blød med en dejskraber og tilsæt flormelis og vanilje.
– Rør frostingen til en blød konsistens og kom på sprøjtepose med tyl (hvis du har dette) ellers smør med en kniv på den lækre gulerodskage.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *