Appelsincurd
Saft fra 2 appelsiner
Skal fra 1 appelsin
90 g sukker
40 g smør
2 æg
Marengs
1 æggehvide
30 g sukker
1 tsk vanillesukker
En rigtig sommerdessert er en frisk og sommerlig en af slagsen. Denne appelsincurd er både frisk og syrlig på samme tid, og så har den en ekstra sødme med marengsdutterne. Den er nem at lave, og den perfekte dessert til gæsterne en dejlig sommeraften. Nyd den skønne og friske dessert, god weekend!
LÆS OGSÅ: Jordbærkage med vaniljecreme
Sådan gør du
Appelsincurd
Bland appelsinsaft og -skal i en gryde med sukker og smør. Varm disse ingredienser op til lige under kogepunktet. Tilsæt herefter et æg af gangen, hvor du pisker godt rundt, til det til sidst begynder at tykne til en let, blød curd. Hæld appelsincurden på glas, og lad dem køle helt ned inden de pyntes.
Marengs og pynt
Pisk æggehvider og sukker til en fast masse. Kom din marengs på sprøjtepose med en rund tyl, og sæt dutter på den nedkølede appelsincurd. Pynt med pynt efter eget ønske og server.
Tip: Brænd evt overfladen af din marengs med en brænder – det giver en skøn smag!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.