Rabarbersnurrer – den perfekte weekendskage

Ingredienser

(15 stk)

Dej:

15 g gær

1,5 dl skummemælk

2 spsk sukker

1 æg

1 tsk vaniljesukker

1/2 tsk salt

400 g mel

100 g koldt smør, skåret i små tern

1 æg til pensling

Rørsukker til drys oven på æggepenslingen

Remonce:

250 g smør

150 g sukker

1 tsk vaniljesukker

Fyld:

80 g Rabarber i tern

80 g Hvid chokolade i tern

Snurrer er en af mine favoritkager, og en kage jeg kan spise året rundt. Jeg har derfor lavet disse lækre rabarbersnurrer med hvid chokolade som smelter på tungen. Opskriften er lavet til, at man lader dejen hæve på køl natten over, men det kan også gøres hurtigere, hvis du ikke kan vente så længe. Rabarberen er i sæson lige nu, så hvorfor ikke bruge dem i nogle skønne kager sammen med hvid chokolade? En perfekt kombination, hvis du spørger mig og en perfekt weekendskage. Her er opskriften, så du kan forkæle dig og dine nærmeste i weekenden. God weekend!

LÆS OGSÅ: Efterårstærter med æble med marcipan

Sådan gør du: 

Dej:

Bland mælk, gær, salt, sukker, æg og vaniljesukker i en skål. Rør rundt til gær er opløst i mælken.  Tilsæt herefter 350 g af melet og rør til en ensartet dej.  Tilsæt nu koldt smør i tern under omrøring.  Tilsæt løbende den resterende mel til du har en blød og smidig dej, der ikke hænger for meget fast på fingrene når du rør ved dejen.  Sæt dejen til hævning i 8-10 timer i køleskabet (natten over).  Efter køl hæver dejen 1 time på køkkenbordet, så den både køler lidt af og gæren begynder at have effekt

Remonce:

Bland sukker, vanilje og smør sammen i en skål.  Undgå at bruge et piskeris, da dette vil piske massen for meget og medføre at din remonce “løber” mere ud af dine rabarbersnurrer under bagning

Samling af rabarbersnurrer:

Rul din dej ud på bordet i en rektangel.  Fordel remonce på dejen i et fint lag.  Drys tern af rabarber og hvid chokolade hen over dejen (Se billede).  Fold dejen over, så fyld er mellem to lag dej (Se billede).  Skær nu strimler af dejen.  Snur/tvist strimlerne hver sin vej og drej dem omkring din hånd og placer dem på bagepladen.  Lad snurrerne hæve i 45 minutter under et klæde.  Pensel dine rabarbersnurrer med et sammenpisket æg.  Drys med rørsukker.  Bag rabarbersnurrerne ved 200 grader i 15-18 minutter.  Afkøl og nyd!

Velbekomme!

TIP: Hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve på køl natten over, så kan du i stedet bruge 50 g gær og lade dejen hæve på køkkenbordet i 1,5 time hvorefter du former snurrene og følger resten af opskriften.

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og