Hjemmelavede s’mores i forklædning

S’mores er en lille god dessert, der hører sommeren til. Men faktisk synes jeg den er så god, at jeg kunne spise det året rundt. Netop derfor har jeg lavet denne lille dessert med fuld smag af s’mores. En vaniljekage med hvid chokolade, chokolademidte og marengs på toppen. Hvis ikke det er et godt alternativt til S’mores, så ved jeg ikke hvad. Kagerne er bedst, hvis de laves på dagen, de skal serveres. Alternativt kan vaniljekagerne laves på forhånd og opbevares på frys, indtil de skal serveres. Chokoladeganache og marengs skal laves på dagen, så du både får en blød chokoladeganache og en luftig marengs til servering. 

Kagerne er ganske nemme og smager af en mundfuld sommer! Prøv dem næste gang du skal have gæster, og vil genopfriske lidt af den gode sommerstemning. Her er opskriften:

Sådan gør du:

Kagedej

Start med at piske smør og sukker til en lys masse.

Pisk herefter æg i massen.

Hæld mælk og fløde i massen, så du får en flydende masse. Her kan du opleve, at smørret begynder at gryne, men bare rolig, det samler sig med melet.

I en skål blandes det tørre, som piskes i dejen, til du opnår en blød og cremet kagedej.

Vend til sidst hvid chokolade i dejen.

Fyld cupcake forme op, så der er knap 0,5 cm til kanten.

Bag cupcakes ved 175 grader alm ovn i 12-15 minutter.

Afkøl og lav chokoladeganache imens.

 

Chokoladeganache

Opvarm fløde til lige under kogepunktet.

Kom chokolade i en skål og hæld den varme fløde over.

Rør fløde og chokolade sammen til en blank ganache.

Lad chokoladeganache stå på køkkenbordet til cupcakes er afkølet og kan pyntes.

 

Marengs

Når de lækre cupcakes er afkølet og klar til pynt, laves marengs til toppen.

I en gryde kommes sukker, vand og glukose.

I en skål kommes æggehvider og den lille mængde sukker.

Lad gryden koge ved mellem varme til du får en sirup på 117 grader.

Lige inden siruppen opnår 117 pisker du hviderne i skålen med den lille mængde sukker, så hviderne bliver let luftige.

Hæld herefter den varme sirup i æggehviderne i en tynd stråle under kraftig piskning.

Pisk 10-15 minutter – til massen er afkølet og du opnår en fast og luftig skum.

Kom marengs på sprøjtepose med rund tyl.

 

Pyntning

Placer cupcakes på ønsket fad.

Udhul et lille hul i midten af dine cupcakes.

Fyld hullerne med chokoladeganache.

Sprøjt marengstoppe på de lækre cupcakes med chokoladeganache.

Gentag med resterende cupcakes.

Server med det samme.

 

Velbekomme!

Find flere af Nannas opskrifter på hendes hjemmeside Nannabroe.dk og følge hendes Instagramprofil under @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide