Chokolademousse med Baileys Salted Caramel og karamelpopcorn

Ingredienser:

(ca. 6 portioner)

Chokolademousse

50 ml Baileys Salted Caramel

250 g god mørk chokolade

8 past. æggeblommer

1 dl flormelis

5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

2 spsk. Baileys Salted Caramel

1 dl sukker

20 g smør, koldt og skåret i tern

1 lille tsk. natron

50 g poppede popcorn

Derudover:

2 dl piskefløde Evt. guldstøv

Redskaber:

Røreskål (en af dem skal kunne tåle varme, så den kan smelte chokolade over vandbad)

Elpisker

Dejskraber

Lille gryde

Dejskraber

Træske

Målebæger

Køkkenvægt

Bagepapir

Glas til servering

I samarbejde med den populære kage- og dessertinfluencer Frederikke Wærens har Baileys lanceret opskrift på en chokolademousse med karamelliserede popkorn på toppen, som er baseret på den nye Baileys Salted Caramel. Vi har smagt den, og den smager HIMMELSK!

LÆS OGSÅ: Snasket brownie med chokolade og nødder

Sådan gør du:

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.

Velbekomme!

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og