Fastelavnsboller med vanilje/marcipan-creme

Ingredienser:

(6 stk.)

Boller:

1.5 dl. mælk

25 g. gær

35 g. sukker

1 knivspids salt

0.5 tsk. kardemomme

1 tsk. vaniljesukker

50 g. smeltet smør

230 g. hvedemel

1 æg til pensling

Mandelflager

Creme:

3 plader husblas

300 ml. piskefløde

2 spsk. vaniljesukker

50 g. flormelis

100 g. fintrevet marcipan

En af de gode ting ved, at julen er ovre, er at vi nærmer os fastelavnsbollesæsonen med hastige skridt. Her får du en opskrift på lækre luksusfastelavnsboller. 

LÆS OGSÅ: Nem chokoladekage med karamel topping

Sådan gør du: 

Varm mælken til lige under kogepunktet og rør herefter gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i til dejen er jævn. Ælt dejen så den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 min. med et viskestykke over et lunt sted.

Når dejen er færdig med at hæve, formes seks lige store boller. Kom dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nu bollerne efterhæve i yderligere 30 min. Når bollerne er færdighævet, pensles de med et sammenpisket æg og drysses med mandelflager. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne.

Kom 3 plader husblas i en skål med rigelig koldt vand i 15 min. Varm 100 ml. fløde og vaniljesukker til vaniljesukkeret er smeltet. Lad det køle af til fingervarme. Pisk nu 200 ml. fløde til flødeskum. Si flormelis i og vend det sammen. Vrid din husblas for vand og bland det med den fingervarme vaniljefløde. Vend det nu forsigtigt med med den piskede flødeskum, og stil det på køl i 3 min.

Når cremen har sat sig efter de 30 min. piskes den op sammen med fintrevet marcipan.

Slutteligt skæres bollerne over. Kom cremen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og sprøjt marcipancremen på den nederste del af bollen. Kom nu toppen af bollen på. Drys evt. med flormelis.

Velbekomme!

Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være