(6 stk.)
Boller:
1.5 dl. mælk
25 g. gær
35 g. sukker
1 knivspids salt
0.5 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljesukker
50 g. smeltet smør
230 g. hvedemel
1 æg til pensling
Mandelflager
Creme:
3 plader husblas
300 ml. piskefløde
2 spsk. vaniljesukker
50 g. flormelis
100 g. fintrevet marcipan
En af de gode ting ved, at julen er ovre, er at vi nærmer os fastelavnsbollesæsonen med hastige skridt. Her får du en opskrift på lækre luksusfastelavnsboller.
LÆS OGSÅ: Nem chokoladekage med karamel topping
Sådan gør du:
Varm mælken til lige under kogepunktet og rør herefter gæren ud heri. Bland de øvrige ingredienser i til dejen er jævn. Ælt dejen så den er glat og smidig. Lad dejen hæve i 30 min. med et viskestykke over et lunt sted.
Når dejen er færdig med at hæve, formes seks lige store boller. Kom dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nu bollerne efterhæve i yderligere 30 min. Når bollerne er færdighævet, pensles de med et sammenpisket æg og drysses med mandelflager. Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til de er gyldne.
Kom 3 plader husblas i en skål med rigelig koldt vand i 15 min. Varm 100 ml. fløde og vaniljesukker til vaniljesukkeret er smeltet. Lad det køle af til fingervarme. Pisk nu 200 ml. fløde til flødeskum. Si flormelis i og vend det sammen. Vrid din husblas for vand og bland det med den fingervarme vaniljefløde. Vend det nu forsigtigt med med den piskede flødeskum, og stil det på køl i 3 min.
Når cremen har sat sig efter de 30 min. piskes den op sammen med fintrevet marcipan.
Slutteligt skæres bollerne over. Kom cremen i en sprøjtepose med den tyl, du ønsker, og sprøjt marcipancremen på den nederste del af bollen. Kom nu toppen af bollen på. Drys evt. med flormelis.
Velbekomme!
Se meget mere til Sophie på hendes Instagram-profil @fillosophie og få endnu mere inspiration til lækre opskrifter!