Vafler med banan, mandler og appelsin 

Ingredienser

4 stk. 

100 g. mandelmel

50 g. boghvedemel

1 knsp. salt

1 tsk vaniljepulver

2 æg

1 dl. minemælk

1 moden banan

Saft og skal fra 1/2 appelsin(øko)

Fedtstof til stegning: rapsolie

Evt. citronmelisse

Vaflerne er glutenfri, og det giver dig et godt alternativ til traditionelle vafler, som hos mange af os får bestemte tarmbakterier til at producere en masse luft og gør os udspilede.

LÆS OGSÅ:  Grove kiks med kanel og ingefær

Sådan gør du

Bland mandelmel, boghvedemel, salt og vaniljepulver sammen i en skål. Pisk æggene sammen. Bland de tørre ingredienser med æg og mælk. Rør det hele godt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos bananen og vend den i dejen sammen med saft og revet skal fra appelsinen.

Varm vaffeljernet op og pensel med olie. Kom 3-4 spsk. dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4. minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Forsæt, indtil alt dejen er brugt.

LÆS OGSÅ: Sunde alternativer: Græskarfudge & chiavafler

Pynt evt. vaflerne med citronmelisse, skiver af appelsin og- skal.

Tip: Serveres med cremet kærnemælksyoghurt (side 114 i bogen) eller en klat skyr og bær.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet