4 stk.
100 g. mandelmel
50 g. boghvedemel
1 knsp. salt
1 tsk vaniljepulver
2 æg
1 dl. minemælk
1 moden banan
Saft og skal fra 1/2 appelsin(øko)
Fedtstof til stegning: rapsolie
Evt. citronmelisse
Vaflerne er glutenfri, og det giver dig et godt alternativ til traditionelle vafler, som hos mange af os får bestemte tarmbakterier til at producere en masse luft og gør os udspilede.
LÆS OGSÅ: Grove kiks med kanel og ingefær
Sådan gør du
Bland mandelmel, boghvedemel, salt og vaniljepulver sammen i en skål. Pisk æggene sammen. Bland de tørre ingredienser med æg og mælk. Rør det hele godt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos bananen og vend den i dejen sammen med saft og revet skal fra appelsinen.
Varm vaffeljernet op og pensel med olie. Kom 3-4 spsk. dej ind midt på jernet og bag vaflerne i ca. 4. minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Forsæt, indtil alt dejen er brugt.
LÆS OGSÅ: Sunde alternativer: Græskarfudge & chiavafler
Pynt evt. vaflerne med citronmelisse, skiver af appelsin og- skal.
Tip: Serveres med cremet kærnemælksyoghurt (side 114 i bogen) eller en klat skyr og bær.