Svampet squashkage med cremet chokolademousse

Ingredienser

Hvid chokolademousse: 

4 husblas

250 g hvid chokolade

5 dl fløde

Squashkage: 

4 æg

75 g brun farin

74 g hvid sukker

50 g solsikkeolie

150 g kagemel eller alm hvedemel

1 tsk bagepulver

1/4 tsk salt

4 tsk kanel

225 g revet squash

Jeg elsker squashkage og specielt den lækre topping som altid følger med! Denne squashkage er toppet med den lækreste og bløde hvide chokolademousse som smelter på tungen. Kagen kan laves i to steps, først chokolademousse og derefter squashkagen. God fredag! 

LÆS OGSÅ: Rabarbersnurrer – den perfekte weekendskage

Sådan gør du: 

Hvid chokolademousse: 

Start med at udbløde husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter.  Opvarm fløden i en gryde til lige inden den begynder at boble.  Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.  Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør rundt med en spatel i bunden af skålen.  Når chokoladen er smeltet med fløden, vrides husblas og kommes i skålen og vendes rundt.  Si chokolademassen igennem for chokoladerester. Kom chokolademassen i en skål – hvor du kommer plastik helt ned på overfladen, så der ikke dannes kondens.  Lad den chokolademassen afkøle natten over, eller til den er ca. 5 grader. Du kan eventuelt komme chokolademassen i en plastikpose og komme den på frys, så afkøler den hurtigt.

Squashkage:

Først pisker du en luftig æggesnaps af æg, brun farin og sukker.  I en skål blandes mel, salt, bagepulver og kanel.  Når æggesnapsen er piskes, vendes solsikkeolien i æggesnapsen.  Vend herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen.  Til sidst vendes revet squash i dejen.  Beklæd en springform 22 cm med bagepapir og hæld dejen heri.  Bag din squashkage ved 185 varmluft i 20-25 minutter – til dejen slipper, hvis du stikker en nål i kagen.  Afkøl kagen før du sprøjter den hvide chokolademousse ovenpå

Samling af kage: 

Tag den chokolademassen fra køl, den er nu stivnet og blevet en tyk masse.  Pisk denne i 1-2 minutter, til den kan stå let hvis du løfter piskeriset.  OBS! Pas på med at piske for længe, da moussen ellers kan ende med at skille, så stop hellere lidt før end for sent med at piske!  Kom den hvide chokolademousse på en sprøjtepose med ønsket tyl, og sprøjt hvid chokolademousse på squashkagen.  Afkøl i 30 minutter så moussen sætter sig let.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450