[single_post_category_name]

Bananlagkage med chokoladekaramel 

Banankage er altid et hit hjemme hos mig – specielt banankager, der indeholder chokolade. Denne banankage er fyldt med chokolade i form af en karamelchokolade mellem hver lag banankage. Banankagen er desuden delt i to slags, en med kakao og en uden, hvilket giver et flot farvespil ved den færdigsamlede kage. Banankagen kan let laves i eftermiddag og spises i aften, men kan også laves i dag og spises i morgen. Så er desserten reddet til gæsterne i morgen!  En banankage smager bare altid godt, og denne er ikke en undtagelse – prøv den! 

LÆS OGSÅ: Svampet banankage

Sådan gør du:

Banankagedej:

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en luftig æggesnaps Smelt smør og vend det sammen med æggesnapsen I en skål blandes mel, salt og bagepulver, hvorefter det sies i æggesnapsen. Mos  bananerne godt og vend dem i kagedejen. Beklæd to små springforme af 12 cm med bagepapir i bunden. Hæld halvdelen af dejen i den første springform I den resterende dej tilsættes kakao og blandes rundt Dejen med kakao hældes nu i den anden springform. Bag banankagerne ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter – tjek ved at stikke en nål i – de er færdige, når dejen slipper. Lad banankagerne afkøle helt, før de halveres. Lav i mellemtiden karamelchokoladen.

Karamelchokolade:

Smelt sukker i en gryde ved mellem varme til let gylden (OBS: rør ikke rundt i sukkeret, da det ellers vil klumpe). I en anden gryde varmes fløden op til lige under kogepunktet. I mellem tiden hakkes chokoladen og kommes i en skål. Hæld den varme fløde over det smeltede sukker  under omrøring af et par gange, da det bobler meget op. Når al fløden er rørt i sukkeret, hældes karamellen over chokoladen. Lad den stå et minut, hvorefter chokoladekaramellen røres rundt med en dejskraber. Afkøl karamelchokoladen til den har stuetemperatur og kan smøres ud

Samling af banankagen:

Del begge banankager på midten, så du har 4 bunde.  Placer den nederste bund på det ønskede fad og smør karamelchokolade ud – dette gøres ved løbende at dyppe skeen i vand. Smør gerne karamelchokoladen på alle bundene, før de placeres på hinanden, da de godt kan blive mast af at blive presset under omrøring af karamelchokoladen. Placer bundene ovenpå hinanden.  Pynt med chokoladeæg, guldstøv og skovsyre. Kom kagen på køl en times tid inden servering

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide