[single_post_category_name]

Farverige flødeboller med citron

Jeg har en svaghed. Og det er flødeboller. Flødeboller med god chokolade og dejligt flødebolleskum. Måske du også har en svaghed for flødeboller? Hvis du har, skal du prøve disse lækre og farverige flødeboller. Opskriften kræver lidt tid og koncentration, men gør dig endeligt et forsøg – det er meget skægt! Disse farverige flødebollerne er overtrukket i forskellige typer af chokolade, men du kan selvfølgelig selv bestemme, om du vil bruge én eller flere chokolader. Ligeledes kan du også selv bestemme, hvor store du vil lave flødebollerne, anvend blot den udstykker, du har lyst til og sprøjt flødebollerne så små eller store, som du vil. Jo mindre, des nemmere er de at dyppe i chokolade.

Flødebollerne er den perfekte værtsgave eller den lækreste dessert! God bagelyst 🙂

LÆS OGSÅ: Lækre høje kanelsnegle

Sådan gør du:

Mørdejsbunde:

Til mørdejsbundene blandes sukker, vanilje, mel og smør i en skål, indtil det opnår smuldret konsistens, hvorefter æggeblomme tilsættes, indtil dejen samler sig. Rul herefter dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca 0,5 tykkelse. Sæt dejen på køl i 5-10 minutter, så smør bliver let afkølet. Udstik i ønskede størrelse på mørdejsbunde (disse flødebollebunde er udstukket med ca. 4 cm i diameter). Bag bundene ved 200 grader i 8-10 minutter til gylden. Afkøl.

Flødebolleskum med citron:

Til flødebolleskum kommes sukker, vand og glucose i en gryde. Ingredienserne koges op ved mellemvarme til 117 grader. I en skål kommes æggehvider (den resterende sukker skal tilsættes når æggehviderne skal piskes luftige inden siruppen tilsættes). Når sirup er ved at opnå 117 grader, piskes æggehviderne luftige med den ekstra sukker. Hæld herefter sirup i de luftige æggehvider og pisk en luftig flødebolleskum (tager ca. 10-15 minutter, indtil skummet aftager varme). Riv sidst citronskal i massen og vend det rundt. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt toppe af flødebolleskum på mørdejsbundene i den ønskede størrelse, som du finder passende. Lad bundene stå i 15-20 minutter og sætte sig.

Chokoladeovertræk:

Til chokoladeovertræk smeltes chokoladerne og kommes i et højt glas, så flødebollerne kan dyppes deri. Placer de farverige flødeboller på bagepapir efterfølgende og lad dem sætte sig.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide