[single_post_category_name]

Himmelsk pandekagelagkage med skum af jordbær

En kage der altid er et hit, er pandekage eller pandekager! Man kan aldrig nøjes med kun én pandekage, vel? Hvad med en hel stak af pandekager samlet med en skøn flødeskum blandet med jordbær toppet med lidt chokolade? Denne lækre dessert er en pandekagelagkage med jordbærflødeskum toppet med en masse lækker chokolade. En dessert, der nemt kan laves til en fredag aften med gæster til bords. Men du kan også bare lave den, hvis du skal gøre din kæreste meget glad.

LÆS OGSÅ: Svampet squashkage med cremet chokolademousse

Pandekagelagkagen vil have godt af at sætte sig, da den bliver lettere at skære, når fløden har sat sig. Hvis du er presset på tid, kan kagen sagtens laves dagen før og eventuelt pyntes lige inden servering med chokolade og bær. Dine gæster vil elske denne pandekagelagkage og alle vil spørge dig om opskriften, og her er den:

Sådan gør du: 

Pandekager:

Start med at piske æg, sukker, vaniljesukker og hvedemel sammen. Tilsæt mælk lidt af gangen til det giver en blød men flydende pandekagedej. Tilsæt sidst smeltet smør til pandekagedejen. Varm en pande med smør og steg små pandekager, hvorefter  pandekagerne afkøles inden de samles med jordbærskummet.

Jordbærskum:

Pisk fløden til en let skum. Tilsæt herefter en god jordbærmarmelade, med mindre du har lyst til at lave en selv. Vend flødeskum og jordbærmarmelade sammen og sæt skummet på køl imens pandekagerne er kølet helt af.

Samling af pandekagelagkage:

Den første pandekage smøres med nutella, hvorefter endnu en pandekage ligges ovenpå. Næste lag skal bestå af jordbærskum og efterfølgende endnu en pandekage. Gem lidt jordbærskum til toppen, og fortsæt herefter indtil jordbærskum og pandekager er brugt. Top den øverste pandekage med jordbærskum, bær og chokolade.  Sæt på køl i 1-2 timer så pandekagerne og jordbærskummet har sat sig og kan skæres i, uden de flyder sammen. Nyt pandekagelagkagen direkte fra køl.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide