Lækre blåbærtærter med hvid chokolade

Ingredienser

(10-12 stk)

Tærtebund:

 • 300 g mel
 • 200 g koldt smør i tern
 • 100 g sukker
 • 1 tak vanilje
 • 1 æg

Blåbærchokolade:

 • 225 g blåbær
 • 2 husblas
 • 4 spsk vand
 • 3 spsk sukker
 • 1/2 citron – citronsaften bruges
 • 200g hvid chokolade

Pynt:

 • Frosne blåbær
 • Guldstøv

Har du lyst til kage? Så skal du kigge med her! Her er den perfekte opskrift til en skøn fredag aften, nemlig blåbærtærter med hvid chokolade. En nem lille tærte der ikke tager lang tid at lave. Tærterne er lavet på en mørdejsbund og en blåbærgrød blandet med hvid chokolade. MUMS! Tærterne kan sagtens laves et par dage i forvejen, hvis du allerede nu ved du snart skal have gæster.

Tærterne har både noget sprødt, sødt og noget blødt! En perfekt dessert hvis du spørger mig. Nu kommer de friske blåbær snart frem på buskene, så hvorfor ikke lave nogle gode blåbærtærter med hvid chokolade.

God fredag, go’ weekend!

LÆS MERE: Sunde og syndige romkugler

Sådan gør du:

Tærtebund:

I en skål mikses mel, sukker, vanilje og der tilsættes koldt smør i tern lidt af gangen. Miks til du får en smuldret masse. Tilsæt herefter ægget og rør til dejen har samlet sig – saml eventuelt resten i hænderne. Placer mørdejen mellem to stykker bagepapir og rul den ud til ca.  0,5 cm tykkelse og sæt dejen på køl i 20-30 minutter. Beklæd herefter dine ønskede forme med mørdej. Bag bundene ved 190 grader i 10-12 minutter. Lad herefter bundene køle af mens du laver blåbærchokoladen.

Blåbærchokolade:

Kom husblas i en skål fyldt med koldt vand – lad det trække i 10-15 minutter. I en gryde kommer blåbær, sukker, vand og citronsaft i, og det koges til en blød grød. Stavblend herefter blåbærgrøden, så klumper forsvinder. Vrid herefter husblas for vand og tilsæt blåbærgrøden. I en skål kommes hakket hvid chokolade. Den varme blåbærgrød hældes over chokoladen – lad den stå 1 minut før du vender rundt med en dejskraber. Fyld de små tærtebunde med blåbærchokolade og sæt dem herefter på køl i 2-3 timer – til de er helt afkølet. Pynt til sidst de små blåbærtærter med frosne blåbær og guldstøv

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være