Hvem var ikke vild med mælkesnitter som barn – og let’s be real stadig som voksne propper dem i kurven. Vi her på redaktionen er i hvert fald stadig fans, så hvad er bedre end en hjemmelavede mælkesnitter? Uheldigvis er de rimelig lette at lave, så vi forudser et farligt overindtag af de lækre hjemmelavede mælkesnitter, der vil glæde børn som voksne.
LÆS OGSÅ: Hjemmelavet pistacieis
Sådan gør du:
Start med at sortere æggeblommer og hvider fra hinanden – æggehvider i en skål, og blommer i en anden. Pisk æggehvider og sukker sammen, så massen bliver luftig.
I den anden skål pisker du æggeblommerne sammen med sirup.
Kom æggeblommerne/sirup i æggehvide/sukker massen – vend det så du får en ensartet dej.
Si mel, majsstivelse og kakaopulver i dejen, og vend det sammen. Når dejen er vendt sammen, spredes den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bunden i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
Lad den køle helt af, inden du arbejder videre med den.
Lav skummet imens.
Pisk først fløden til flødeskum. Pisk mascarpone, flormelis og vaniljeekstrakt i og pisk til skummet er fast og cremet.
Når din bund er kølet af, skæres den i to dele.
Kom skummet på den nederste bund i et jævnt lag, og kom “låget”/ den anden bund ovenpå.
Stil på køl i 3 timer.
Efter 2-3 timer kan kagen skæres ud til mindre snitter.
Pynt evt. med striber af chokolade og hornvioler, eller nyd den, som den er.
Velbekomme!