[single_post_category_name]

Sommerlig cheesecake med rabarber

Cheesecake må være en af de mest hellige spise, man kan finde i desserthimlen. Bagt cheesecake, cheesecake med husblas, cheesecake med bær, chokolade eller andet. Det kan kun være godt, når der indgår cheesecake i overskriften. Denne opskrift består af en rabarber cheesecake lavet på massere af flødeost og bagt i ovnen. En sand herlighed der er perfekt til det næste gæstebesøg, der gerne skal forberedes i god tid. Du kan nemlig lave den dagen før, da den har godt af at stå på køl natten over indtil den er helt afkølet. Når den er helt afkølet er den klar til at spise, og du skal ikke røre en finger udover at sætte tallerkener på bordet! Nemt hva?

Denne cheesecake består af tre dele. En kiksebund, en cheesecake masse med rabarber og en creme fraiche top med rabarber. Alt laves på samme dag og afkøles til den skal serveres! Jeg siger dig den er god, cremet og frisk på samme tid af den herlige rabarber! En must do her i sommeren hvor der fortsat er massere af rabarber at finde!

LÆS OGSÅ: Rabarber når det er bedst

Sådan gør du:

Rabarberkompot:

INFO: 2/3 af denne kompot skal bruges i cheesecakemassen, 1/3 skal bruges på toppen med cremefraiche.

Start med at udbløde husblas i en skål med massere af vand i 10-15 minutter.  Kom alle ingredienser i en gryde og lad dem koge til en blød rabarberkompot.  Når rabarberkompotten er kogt færdig blendes den let, så der kun er få rabarberstykker tilbage.  Vrid husblas fri for vand og tilsæt rabarberkompotten. Lad rabarberkompotten køle helt ned, inden 2/3 del af den skal blandes med cheesecakemassen.

Kammerjunkebund:

Blend kammerjunker og vanilje til fin smulder i en blender.  Smelt smør og tilsæt kammerjunker.  Blend videre til smør og kammerjunker er samlet sig og kan presses ud i en springform (18 cm diameter).  Beklæd både sider og bund af springformen med bagepapir.  Pres massen ud til en jævn bund med lidt op af siderne.  Kom bunden på køl imens cheesecakemassen laves.

Cheesecakemasse:

Pisk flødeosten sammen med sukker og vaniljepasta.  Tilsæt et æg af gangen til du opnår en blød og jævn masse.  Vend til sidst 2/3 af rabarberkompotten i cheesecakemassen.  Hæld cheesecakemassen i springformen.  Bank formen i bordet for at mindske luftbober midt i cheesecaken.  Bag rabarber cheesecake ved 150 grader alm luft i 50 minutter – til den netop har sat sig men stadig er lidt løs i midten – den sætter sig på køl natten over.  Cremefraise skal på toppen inden cheesecaken sættes på køl.

Creme fraiche top:

5-10 minutter inden rabarber cheesecaken har bagt færdig, klargøres cremefraichen.  I en skål blandes cremefraiche, sukker og vaniljepasta til sukker har opløst sig.  Hæld cremefraiche ovenpå den bagte rabarber cheesecake.  Fordel den resterende rabarberkompot på cremefraichetoppen, og træk spor af rabarber rundt, så du opnår et fint mønster.  Sæt rabarber cheesecake på køl natten over til den er helt afkølet.  Når den er helt afkølet, er den klar til at blive spist!

Velbekomme!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide