[single_post_category_name]

Cookiekage med hint af kaffe

Cookies må være en af de nemmeste og mest lækre kager til den pludselige kagesult. En cookie er nem at lave og tager ikke mere end 5-10 minutter at blande sammen inden den skal bages. Hvis det skal gøres rigtig let, skal man bage sin cookiedej i en form, så man ikke skal forme små cookiekugler. Med formen får du en hel cookie, som kan skæres ud i mindre stykker. En sprød kant og en blød og halvrå midte af cookiedej. Denne cookie har fået et lille tvist af kaffe, hvilket giver lidt ekstra sødme til smagen.

Du kan finde en masse lækre opskrifter på Nanna Broes blog Kageliv, eller følge hendes inspirerende billeder på Instagram under @nannabroe.

Hvis den serveres til dessert, kan den med fordel spises med en god vaniljeis. Her er opskriften:

Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: 16 cm springform
Arbejdstid: 15 minutter + bagetid

Sådan gør du:

Pisk sukker, brun farin og smeltet smør til en luftig masse i en skål.

Tilsæt espresso shot og pisk det sammen med sukkermassen.

Tilsæt æg og pisk til du opnår en lys og luftig masse, hvor det meste af sukker er pisket ud.

I en anden skål blandes mel, natron og salt.

Pisk de tørre ingredienser ned i den piskede masse og pisk til ingredienserne har samlet sig til en cremet cookie dej.

Tilsæt de tre slags chokolader.

Beklæd en 16 cm springform med bagepapir i bunden.

Kom cookiedej i springformen og fordel dejen jævnt.

Drys med den resterende chokolade på toppen af kagen.

Bag den lækre cookie kage med kaffe ved 190 grader i 18-25 minutter – til den netop har sat sig, men stadig er lidt blød.

Afkøl cookie kage til den skal serveres og server den eventuelt med en scoop vaniljeis til.

LÆS OGSÅ: Sommerlige solbærsnitter

Velbekomme!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide