Luksusfastelavnsboller

Ingredienser

Boller

2.5 dl. Sødmælk

80 g. smør

30 g. gær

70 g sukker

1 tsk. stødt kardemomme

2 tsk. vanillesukker

0.5 tsk. salt

Ca. 450 g hvedemel

1 æg til pensling

Nougatcreme

1 æg

2 dl. Sødmælk

3 tsk. maizena

3 tsk. sukker

125 g. nougat

Marcipanfyld

100 g. marcipan

Ca. 50 g. mandelflager

Vanilleskum

250 ml. fløde

Ca. 3 spsk. flormelis (evt. til om du ønsker den sødere)

2 spsk. Vanillesukker

Yderligere flormelis til pynt

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og det giver anledning til at lave disse super lækre fastelavnsboller med nougat og marcipan!

Sådan gør du

Boller
Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det nu i en skål og smulder gær heri. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min. Når dejen er hævet, formes 9 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min. Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af inden du arbejder videre med dem.

LÆS OGSÅ: Dadel og abrikosbarer – det sunde alternativ til fredagshyggen

Nougatcreme
Rør æg, sødmælk, maizena og sukker sammen i en gryde og kog cremen op. Når cremen begynder at tykne, tilsættes nougat. Rør til cremen er jævn. Lad cremen køle helt af, inden du arbejder videre med den.

Marcipanfyld
Riv marcipanen groft på et rivejern og bland det med mandelflager.

Vanilleskum
Pisk flødeskummen til den næsten er færdigpisket. Tilsæt herefter flormelis og vanillesukker og pisk igen til flødeskummen er klar.

Skær nu en trekant i toppen af bollen, og løft forsigtigt låget af. Tag lidt af bollen af låget, og udhul bollen lidt, så der er plads til fyld. Kom først nougatcremen i, herefter marcipan/mandel blandingen, og top til slut med flødeskum, sprøjtet med en sprøjtepose og hakket tyl. Drys bollerne med flormelis inden servering.

Velbekomme!

LÆS OGSÅ: Brownie med pebermyntefrosting

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være