Boller
2.5 dl. Sødmælk
80 g. smør
30 g. gær
70 g sukker
1 tsk. stødt kardemomme
2 tsk. vanillesukker
0.5 tsk. salt
Ca. 450 g hvedemel
1 æg til pensling
Nougatcreme
1 æg
2 dl. Sødmælk
3 tsk. maizena
3 tsk. sukker
125 g. nougat
Marcipanfyld
100 g. marcipan
Ca. 50 g. mandelflager
Vanilleskum
250 ml. fløde
Ca. 3 spsk. flormelis (evt. til om du ønsker den sødere)
2 spsk. Vanillesukker
Yderligere flormelis til pynt
Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og det giver anledning til at lave disse super lækre fastelavnsboller med nougat og marcipan!
Sådan gør du
Boller
Varm smør og mælk i en gryde på komfuret ved svag varme. Hæld det nu i en skål og smulder gær heri. Tilsæt sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt, og rør rundt. Tilsæt herefter melet lidt af gangen – dejen må ikke blive for tør. Ælt dejen til den er jævn og glat, og stil den herefter til at hæve med et viskestykke over et lunt sted i 40 min. Når dejen er hævet, formes 9 boller. Kom bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 40 min. Når bollerne er færdige med at efterhæve, pensles de med et sammenpisket æg. Bag herefter bollerne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad bollerne køle helt af inden du arbejder videre med dem.
LÆS OGSÅ: Dadel og abrikosbarer – det sunde alternativ til fredagshyggen
Nougatcreme
Rør æg, sødmælk, maizena og sukker sammen i en gryde og kog cremen op. Når cremen begynder at tykne, tilsættes nougat. Rør til cremen er jævn. Lad cremen køle helt af, inden du arbejder videre med den.
Marcipanfyld
Riv marcipanen groft på et rivejern og bland det med mandelflager.
Vanilleskum
Pisk flødeskummen til den næsten er færdigpisket. Tilsæt herefter flormelis og vanillesukker og pisk igen til flødeskummen er klar.
Skær nu en trekant i toppen af bollen, og løft forsigtigt låget af. Tag lidt af bollen af låget, og udhul bollen lidt, så der er plads til fyld. Kom først nougatcremen i, herefter marcipan/mandel blandingen, og top til slut med flødeskum, sprøjtet med en sprøjtepose og hakket tyl. Drys bollerne med flormelis inden servering.
Velbekomme!
LÆS OGSÅ: Brownie med pebermyntefrosting