Bloggernes bedste tips til Odense

Den fynske hovedstad Odense er så meget mere end blot H. C. Andersens fødeby. Vi har derfor allieret os med 5 seje bloggere, der alle har et særligt forhold til Odense og som guider os til de bedste spise-, shopping- og hæng-ud-steder.

LÆS OGSÅ: Disneyland Paris Magic Run: En oplevelse for hele familien

Foto: Malene Nelting

Navn: Jeanette Hardis
Alder: 29 år
Beskæftigelse: Kommunikations- og souschef på Kansas City
Hvad blogger du om: Mit liv som kvinde sidst i tyverne, med alt hvad det indebærer
Instagram: @jeanettehardis
Blog: letsblogsomeshit.dk

Her elsker jeg at spise tømmermændsmad…: Åh, jeg er virkelig en tømmermændsmadsjunkie! Jeg er mest til burger og fritter (masser trandsfedtsyre) – så jeg spiser gerne den gode burger fra enten Chicago Burger eller Froggys, hvis jeg formår at komme ud af sengen. Nogle gange gør det godt at komme ind til byen og få noget frisk luft, og så sidder jeg gerne udenfor og spiser med mine tømmermænd. Hvis jeg er klistret til sengen og Netflix, så bestiller jeg gerne den klassiske cheeseburger fra Jaggers og deres _virkelig_ gode milkshakes. Det sæt kan kurere mange tømmermænd. Hvis jeg skal udi noget mere eksotisk end den klassiske friturestegte tømmermændsspise, så hopper jeg ned til Storms Pakhus, hvor jeg kan få både indisk og vietnamesisk og sidde udenfor og have det dårligt eller slæbe maden med ned til havnen og nyde udsigten med hovedpine. Generelt er det vigtigt for mig, når jeg er ude at spise min tømmermændsmad, at maden indeholder salt og sødt og giver mig lidt energi tilbage i kroppen samtidig med, at jeg kan indtage det i nogenlunde ro og mag for mig selv.

Her tager jeg hen for at slappe af…: Jeg ved ikke, om det er afslapning for alle, men det er det for mig – mit træningscenter. Her kan jeg i hvert fald koble fuldstændig af – ikke med min krop, men med mine tanker. For når jeg træner, fokuserer jeg kun på min træning og det fungerer som et outlet for mig. Hvis jeg skal ned i gear rent fysisk, så elsker jeg at gå tur ved Langesø lidt udenfor Odense. Tæt på byen så kan en gåtur langs Odense Å virkelig gøre underværker og så har jeg en forkærlighed for Stige Ø. Men det skal være helt ude på tangen, hvor Sortehusene ligger og hestene går løse. Helt derude kan jeg virkelig slappe af og bare være til i nuet. Ofte går jeg også tur nede ved Odense Havn – gerne helt ude ved Odins Broen, hvor der ikke er så mange mennesker. Der er fredfyldt og roligt og jeg kan være alene med mine tanker.

Her finder du mig på en lørdag aften…: Det er virkelig forskelligt, hvor jeg er henne en lørdag aften! Jeg arbejder hos Kansas city, et koncertsted, så ofte er jeg på arbejde til vores egne koncerter, hvor jeg står for alt fra koordinering af vores frivillige, afvikling af koncerten, hjælpe til hvis der mangler i baren eller andre steder og sørge for, at det hele kører som det skal. Hvis jeg ikke arbejder til en koncert, er jeg selv tit gæst til koncerter eller andre forestillinger alle mulige steder i byen. Det kan være på Posten, Momentum, På Taget, Kulturmaskinen etc. Jeg er ofte der, hvor der sker noget i byen og elsker at opleve byen på alle mulige måder. Skal jeg ud og have nogle drinks tager jeg på Bar Rar, hvor de laver nogle meget værdsatte drinks. Hvis det bare er for en enkelt øl er Sir Club et hyggeligt sted og så ender aftenen nogle gange på hele byens Boogies. Nogle gange trænger jeg dog også til en lørdag aften derhjemme, og så er min egen sofa et velbesøgt møbel!

Her køber jeg oftest mit tøj…: Hvis det skal være nyt, så er jeg ret begejstret for at shoppe hos Dr. Adams midt i centrum. De er med på trends og tendenser, fører nogle klassiske og velkendte mærker og er søde og rare at handle hos. Jeg er også glad for at kigge ind hos Sofie Schnoor, Den Lille Ida, Bahne og Pinoc. Skal det være genbrug går jeg gerne forbi Veras, hvor jeg næsten altid kan finde noget godt at hapse med hjem. Bæredygtighed er generelt noget, jeg prøver at inkorporere mere i min hverdag, og tøj er en god måde at gøre dette på.

Her tager jeg hen, hvis jeg skal spise rigtig godt…: Det kommer virkelig an på, hvad jeg er i humør til, skal det være high-end så spiser man altid godt på The Balcony! Under Lindetræet serverer også altid virkelig god mad og Goma hvis man er til japansk. Skal det være lidt lettere for pengepungen, men stadig upscale så er Burger Anarchy altid et besøg værd, samt Gastroteket og Mammas. Men der er så uendelig mange gastronomiske oplevelser i Odense, at jeg faktisk kan fortsætte i en uendelighed. Det handler vist bare om at prøve dem fra en ende af og vælge sine egne favoritter.

Her spiser jeg brunch med mine veninder…: Der er et par brunchsteder i Odense, som jeg altid vender tilbage til. Det er brunchen hos bl.a. Café Biografen, Froggys, Grand Hotel (deres champagnebrunch er virkelig lækker!) og Skt. Gertruds. Skal det være lidt lettere med måske en croissant og en bolle med ost, så er Den Lille Smalle, Nouvelle og Nelle’s mine go-to steder. Generelt er der rigtig mange muligheder for en lækker og gennemført brunch i Odense, så det handler meget om mit humør og lyst. Skal det være den helt store brunch med alt hvad hjertet begærer eller skal det være en mere simpel udgave til de dage, hvor sulten måske ikke er så stor. Odense har heldigvis det hele. Uanset hvor jeg går hen, så sætter jeg pris på, at kvaliteten stadig er i top – for hvis den ikke er det, kunne jeg ligeså godt nyde en brunch derhjemme.

Navn: Christina Melchiors
Alder: 36 år
Beskæftigelse: Journalist
Hvad blogger du om: Mad, mode, mænd og meninger – og en del om rejser
Instagram: @c_and_the_city
Blog: candthecity.dk

Her elsker jeg at spise tømmermændsmad…: Derhjemme! Hvor maden bliver serveret på mit dørtrin, that is. Min favorit er Burger Anarchy, hvor du både kan spise i restauranten og bestille takeaway. Det er virkelig gode burgere!

Her tager jeg hen for at slappe af…:  Odense er velsignet med en å, der løber gennem byen og dertilhørende stier, vand og grønne områder. Det er ret så fantastisk, at der kan være så meget natur i en forholdsvis stor by og noget af det, jeg virkelig sætter pris på.. Så svaret må være: En gåtur langs Odense å – og alternativt en tur til min massør, eller på stranden i Kerteminde..

Her finder du mig på en lørdag aften…: Helst et sted, der involverer god mad og gode drinks. Man går aldrig galt i byen med god mad på no. 61 og derefter drinks på enten klassikeren Gertruds eller det nye sted Sirups Wine and Coffee, der både har gode drinks og et meget habilt vinkort. Heldigvis ligger de lige ved siden af hinanden, så man kan pendle i løbet af aftenen.
En gang stand-up på Magasinet er heller ikke at foragte.

Her køber jeg oftest mit tøj…: Den lille Ida, Bahne, Magasin og online

Her tager jeg hen, hvis jeg skal spise rigtig godt…: Her er heldigvis kommet virkelig mange gode muligheder i Odense. No. 61 er en klassiker, man ikke må snyde sig selv for. Skal det være både innovativt og highclass, er det The Balcony og Mmoks, man skal sigte efter. Mere budgetvenlige steder, hvor niveauet er stadig er tårnhøjt er Gastroteket og Oluf Bagers Gård

Her spiser jeg brunch med mine veninder…: Nouvelle er byens nye og meget insta-venlige hotspot, der laver virkelig god mad til fornuftige priser. Skal det være dyrt og dejligt, så er Under Lindetræets brunch i tre serveringer uforlignelig. 

Navn: Anna Nordenlund
Alder: 22 år
Beskæftigelse: Psykologistuderende
Hvad blogger du om: Jeg blogger mest af alt om morgenmad og brunch, men mit univers byder også på hyggestunder, guides og personlige indlæg.
Instagram: @groedgrisen
Blog: groedgrisen.dk

Her elsker jeg at spise tømmermændsmad…: Storms Pakhus. Det er et street food sted, som ligger i en gammel lagerhal nede ved havnen. Der er fyldt med retro-vibes og gamle træmaterialer, som gør stedet enormt casual og hyggeligt. De har meget forskellig mad, men det er især et godt sted at få en greasy burger, snaskede pomfritter stegt i andefedt, og evt. en reparationsbajer, hvis man er til sådan en 😉

Her tager jeg hen for at slappe af…: Når jeg skal slappe af, svinger jeg forbi Nelle’s i Overgade til en kop kaffe og en bolle med smør. Der er stille musik, sød betjening og en super low key stemning, hvor man kan sidde og zone ud i fred og ro. Alternativt er jeg også glad for at gå tur langs Odense Å. Sidst skal det nævnes, at jeg for nylig har smagt nogle af kagerne fra Konditoriet Kagedåsen, så nu regner jeg med, at det også snart kommer på listen.

Her finder du mig på en lørdag aften….: Hvis jeg ikke slænger mig på sofaen i selskab med Netflix og en slikskål, så er jeg ude og hygge med mine veninder eller kæreste over et koldt glas vin eller en drink. Det kan f.eks. være på beewino, Noé eller på Molotov. Derudover er jeg også super glad for at tilbringe mine aftener på Papas Papbar med brætspil. 

Her køber jeg oftest mit tøj…: Jeg køber oftest mit tøj i Pinoc, Mood, Envii og ZARA eller H&M.

Her tager jeg hen, hvis jeg skal spise rigtig godt…: Kok og vin. Det er et fransk madsted med helt fantastisk dejlig mad.

Her spiser jeg brunch med mine veninder….: Jeg er i særdeleshed glad for at komme på Nouvelle og Den lille Smalle, når jeg er ude at spise brunch med veninder. Den Lille Smalle serverer helt simple og skønne morgenmadsanretninger (så som grød og smoothie bowls), og har en hyggelig stemning med afdæmpet lys. Nouvelle har et brunch-koncept, hvor man kan vælge forskellige små retter. Mine favoritter er deres croissanter, brød med rørt smør, rød grød med fløde og røræg. Fælles for dem begge er i øvrigt, at de har god kaffe.

Navn: Trine Jacobsen
Alder: 25 år
Beskæftigelse: Bygningskonstruktør
Hvad blogger du om: Livet som mor
Instagram: @trinejacobsendk
Blog: trinejacobsen.dk

Her elsker jeg at spise tømmermændsmad…: Helt klart Burger Anarchy! De laver de lækreste burgere og pommes, helt perfekt når man har tømmermænd! Hvis der ikke er overskud til at tage ud og spise, så ville jeg helt klar bestille sushi fra Insu Sushi, efter min mening er det det bedste sushi-sted i Odense.

Her tager jeg hen for at slappe af…: Nelles Kaffebar! Der er altid en super hyggelig stemning og så laver de en virkelig god Cafe Latte! Den Lille Smalle på Vestergade er også super hyggelig og laver bl.a. rigtig god morgenmad!

Her finder du mig på en lørdag aften…: UBN One, det er et rigtig hyggeligt uformelt sted, der laver god mad og virkelig lækre cocktails!

Her køber jeg oftest mit tøj…: Nu blev jeg mor i december ’17, så det der med at shoppe er jeg ikke særlig god til længere. Jeg kan dog anbefale Rosengårdscenteret! De har et kæmpe udvalg af butikker og det er gode butikker. Odense centrum har også mange gode butikker. Dr. Adams i Pogestræde er jeg stor fan af, det er en super fin og hyggelig lille butik og de har så mange lækre mærker. Sofie Schnoor i Klaregade kan også anbefales, der kan jeg både købe til min datter og mig selv. Magasin er altid godt, de har jo næsten alt og så er der jo også alle de der standardbutikker i gågaden.

Her tager jeg hen, hvis jeg skal spise rigtig godt…: Kok og Vin eller A Hereford Beefstouw, begge stedet laver virkelig god mad og er lidt finere end så mange andre steder i Odense.

Her spiser jeg brunch med mine veninder…: Eydes eller Cafe Chino. Eydes laver en super lækker buffet, der aldrig er den samme hver gang man kommer. Cafe Chino har “byg selv brunch”, hvilket jeg elsker! Synes det er så smart, at man helt selv kan bestemme, hvad man vil have.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være