Vi søger livskammerater – med risiko for at fare vild eller falde i søvn

Facts

Jakob Olrik er netop aktuel med sin nye foredragsturné med det populære show ‘Den eneste ene’, hvor han gæster 14 danske byer. Hop ind på sitet og se hvornår han er i din by, eller tæt på dig lige herVi har også en rabatkode på 20% til dig, til billetter til Jakobs foredrag! Koden er: CHRICHRI

Vi mennesker er flokdyr. Vi holder af at være sammen i klubben, på baren, til sport, på ferier, i biografen, på arbejdspladsen og … i sengen.

Den mest betydningsfulde flok, vi mennesker søger, det er at forene os som par. Det er dejligt at sove tæt indflettet og vågne op sammen med den, vi hører til. Vi søger nemlig at høre til og være en del af andre menneskers liv.

Det er den naturlige grund til, at langt de fleste af os er i et forhold, er optaget af at være på vej ind i et eller er forskrækket over at være på vej ud ad et.

Parforholdet drager

Parforholdet fylder i vores bevidsthed. Enten som noget, vi ikke kan finde ud af at være i, eller som noget, vi længes blussende efter og føler os utilpas uden.

Vi kan være i et parforhold, hvor vi konstant tænker over, hvordan vi kan få ommøbleret og beskåret den anden – eller os selv.

Eller måske er vi ikke så optaget af vores forhold, og så fylder det alligevel i vores bevidsthed, fordi det er blevet så tamt, og energien er væk.

Nogle finder sammen i stabiliteten og med risiko for kedsomhed – og andre finder sammen i passionen og risikerer at blive forbrændt.

LÆS OGSÅ: Er du den enste ene?

Eventyr og en livskammerat

Naturen har forsynet os med drifter, der giver os en overvældende lyst til at finde en partner for at skabe de ideelle forhold for vores afkom.

Det gør også, at vi bliver forsynet med en lyst til at holde på vores partner – om ikke andet så for en tid.

Selvfølgelig handler det at finde sammen ikke kun om det at få børn. Selvom det var sådan ment fra naturens side. Gennem historien er der kommet tusindevis af kulturelle og sociale overbygninger på.

Det handler om at forløse drømme, bekæmpe ensomhed eller kedsomhed og om at søge beskyttelse. Det handler om eventyr, kærlighed og om nærvær – om at have en livskammerat.

Hvad sker der efter forelskelsen?

Vi forbinder ofte kærlighed med heftige forelskelser, sommerfugle i maven og himmelsk erotik. Og det er ofte også der, et forhold begynder.

Men forelskelsen varer aldrig ved. Efter en måned til et års tid bevæger vi os over i en helt anden tilstand, hvor forholdets langtidsholdbarhed skal testes.

Det er det, som mit foredrag Den Eneste Ene handler om. Der er nemlig mange måder at udleve kærligheden på – både som single og som par.

LÆS OGSÅ: Hvordan tiltrækker du den eneste ene?

Kærlighedens kompas

Jeg er interesseret i at undersøge vores evne til at elske – os selv og vores nærmeste. Hvordan vi navigerer på de skumfulde bølger uden at drukne i forholdets hvirvelstrømme. Eller hvordan vi roder rundt på det store natsorte hav, som en parforholdskrise kan føles som.

Det gør vi blandt andet med kærlighedens kompas, hvor de fire verdenshjørner er skiftet ud med respekt, hengivenhed, viden og selvomsorg.

Det kan hjælpe os med at blive bevidste om vores forhold og hjælpe os til at opdage, hvordan og hvornår vi er på vej ud i et stormvejr og er ved at kuldsejle. Så vi kan finde ud af, hvordan vi finder tilbage til roligt vand.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og