Vi går alle meget op i troskab og troværdighed. Vi forpligter os og underskriver kontrakter og er tro overfor landet, loven, samfundet og kæresten … men hvad med den allervigtigste?

Er han tro overfor mig? Kan jeg holde mig tro? Er det illoyalt at røbe en hemmelighed? Er det et tillidsbrud at svigte en aftale?

Tillid er vigtigt, vi skal kunne stole på hinanden. Vi skal have troværdige forhold, hvor en aftale er en aftale, og loyalitet er vigtigt. Og det er ikke kun i parforholdet, men det er i alt det, vi er engageret i. Vi underskriver kontrakter, troskabserklæringer, forpligter os, laver aftrædelsesordninger så det hele er på plads, vi får skøder på huset og hinanden, vi er tro overfor landet, banken, samfundet, loven … det hele er et spind af troskabserklæringer, så vi kan stole på hinanden.

Men hallo, er du tro overfor dig selv?

Vil du elske og ære dig selv, i medgang og modgang, til døden skiller dig ad?

Altså, det er jo let nok at elske dig selv, når du kører med klatten, har fået lønforhøjelse og kan poste dig selv på Facebook med nye hotte billeder af din datters 12-tals studenterhue, og kærestens 12-tals sixpack. Men elsker du også dig selv i modgang? Når du har taget på, er ulykkelig forelsket, er blevet svigtet, føler meningsløshed, er ensom, har konflikter med familien? Kan du favne dig selv, støtte dig selv, være konstruktiv og få dig selv tilbage ud i lyset?

Er du tro overfor alle de drømme, du har indeni, som endnu ikke er forløst? Har du udskudt dem og skubbet dem væk, fordi de ikke passede ind i din omverdens planer? Eller har du været tro mod dem, og sørget for at du kan komme til at opleve og udleve drømmene meget snart?

Har du husket at være trofast mod din grænser, og sørget for at sætte dem, så du ikke bliver grænseovertrådt igen og igen af kollegaer, familiemedlemmer og venner? Har du brugt tid på at mærke, hvor dine grænser overhovedet går? Kan du stole på dig selv, når det handler om hvad, der gør dig godt og hvad der får dig til at blomstre? Har du taget det seriøst; at sørge for at blomstre? At gøre det der skal til for at du virkelig føler dig i live og virkelig folder eventyret ud? Er du troværdig? Tro overfor dig selv, når det kommer til at sige din mening, kæmpe for det du holder af, finde din lidenskab og glæde?

Eller har du svigtet dig selv, sløset med troskaben, ladet stå til, givet slip, levet i mørke, opofret dig, og affundet dig med shit?

Hvis det sidste er tilfældet, bør du opsøge dig selv hurtigst muligt, og love dig selv at du aldrig mere vil svigte. Det er værd at forpligtige sig til.

Vær trofast!

 

Jakob Olrik er netop aktuel med sin nye foredragsturné med det populære show ‘Den eneste ene’, hvor han gæster 14 danske byer. Hop ind på sitet og se hvornår han er i din by, eller tæt på dig lige her.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide