Kvinder, Krop & Vandring

Vandring er mere populært end nogensinde – også blandt kvinder. Der er et stigende antal af kvinder der vandrer, og det vælter ind med tilmeldingerne til kvindemarch, Ecco’s walkathon, Vandreture for kvinder og lignende begivenheder. Men hvad er der med det der vandring? Og hvorfor?

Jeg begyndte selv at vandre for et par år siden. Min veninde og jeg pakkede 2 gigantiske rygsække med en masse varmt tøj, vandresko, et billigt telt fra netto og en trangia (et mini udendørs blus med gryder og pander) og så tog vi til Møn for at vandre og sove ude i 3 dage.
Det er en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv. I de tre dage oplevede jeg en kontakt til mig selv, til naturen og til min krop som jeg ikke havde oplevet længe.
Dét at vandre langt og længe og bare være ude – og i selskab med en anden kvinde, hjalp mig til at lande i min krop. Jeg oplevede en taknemmelighed for min krop – at den kunne bære mig + 20 kg, jeg mærkede at jeg var stærk. Jeg oplevede også at forbinde mig til naturen – at alle de bekymringer, tanker og følelser, som kan virke store og uoverskuelige i hverdagen, blev meget små  i forhold til den store natur. For hvert skridt bevægede følelserne og tankerne sig, i takt med kroppens bevægelser. Siden da, har min veninde Louise og jeg vandret hver kvartal i en forlænget weekend, væk fra mænd, børn, jobs og hverdag. Og det er fantastisk!

 

Jeg arrangerer Vandreture for kvinder – bl.a gennem “womenshikingclub” og det jeg hører kvinderne sige efter en vandretur er, at de føler sig i kontakt med deres krop – at der er en styrke og en fred – og at fællesskabet omkring vandring er helt særligt.
At vi kommer i kontakt med kroppen er væsentlig – det er så let at være optaget af at vores krop skal være anderledes, at den gerne måtte være pænere eller strammere eller…. Men når vi vandrer – så er vi i kontakt med vores krop hele tiden. Vi mærker den – den bærer os – og mange oplever at vi holder op med at bedømme kroppen og istedet oplever en forbindelse til og en taknemmelighed over kroppen.

Mange kvinder mødes over kaffe eller vin og snakker, som en central del af deres relation. Men dét at lave noget sammen giver relationer en anden dimension. Når vi vandrer er stilheden naturlig. At være stille sammen kan være virkelig forbindende. At opleve sammen – at opleve smuk natur eller øsende regnvejr – giver et skønt katalog af minder. Og så taler man også virkelig godt når man går.

Vandring er også langsomt. Vi kan ikke gå hurtigere end 4-5 km i timen, og det betyder jo at det tager tid at bevæge sig fra et sted til et andet. Vandring indbyder til langsommelighed og til nærvær. Det kan ikke gå hurtigt, og man kan ikke lige springe over. Det er afstressende og inviterer til nærvær. Jeg er hverken spejder eller friluftsmenneske. Tværtimod har jeg høj fart i min hverdag, er selvstændig og har travlt, har 2 børn og en dejlig mand og er hverken optaget at planter eller dyr.

Vandring er ikke kun for kvinder (og mænd) der føler sig outdoorsy eller har været spejdere engang. Det er for alle. Alle kan gå. Og jeg oplever at vandring er et fantastisk sted at lade op, at finde hjem til kroppen og at dyrke fællesskabet med andre kvinder. Man kan sagtens vandre med neglelak og øreringe Og så er der den dejlige bonus at vandring ikke behøver at være dyrt. Danmark er fantastisk at vandre i! Så man behøver ikke at rejse langt væk. Det danske sommervejr er perfekt vandrevejr. Ikke for varmt og ikke for koldt. Og Danmark er virkelig smuk!
Jeg har forelsket mig i Stevns og Møn, klinten og de smukke vandreruter. Det store hav og og de åbne marker. Det fede ved Sydkysten af Danmark er, at der smukt, det er let tilgængeligt og det er let at finde overnatning og restauranter på ruten hvis man er til luksus-vandring. Og ellers er der masser af teltpladser og shelters. Der findes pjecer og ruter, der beskriver stierne, så det er let at gå til. Og så tager det bare 5 kvarter fra København, så dagsture er også oplagte. Bornholm er også fantastisk at vandre på, Nordsjælland har lækre ruter, blandt andet Hærvejen, Molsruten …. jeg kunne blive ved. Danmark vrimler med smukke vandreruter.

Og vandring er bæredygtigt! Det kræver ingen brændstof andet end din egen energi og krop. Og fik jeg nævnt at når du vandrer forbrænder du det samme som når du løber?!

Så tag en veninde under armen og inviter hende med på vandre-eventyr! Det giver mening både kropsligt, relationelt, det er sundt, det er bæredygtigt og du kommer tættere på dig selv, din veninde og naturen.

Hvis du vil finde inspiration til vandring – og i fællesskab med andre kvinder, kan du følge “womenshikingclub” på Facebook og Instagram.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og