Klummer

Afstand skaber længsel og frygt

Facts
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Har du lagt mærke til, at det, du længes efter, og det, du frygter, altid findes et eller andet sted ude i fremtiden? Du længes måske efter en kæreste og tror, at når du engang får en kæreste, bliver du lykkelig. Når du så endelig får en kæreste, er det måske dejligt i en periode, men det bliver ikke en ny tilstand af lykke for dig. Han fjerner nemlig ikke alle dine problemer – de er der stadigvæk. Måske tilføjer han endda problemer.

LÆS OGSÅEr du forblændet, eller tror du det værste om mænd?

Eller du frygter at være alene for altid, men faktum er, at du ER alene her og nu, og det er egentlig ikke så frygteligt. Måske er det endda fredfyldt, sjovt eller bare meget hyggeligt at være i dit eget selskab. Så hvad er det egentlig, du frygter?

Vi skaber historierne

Så snart noget er placeret ude i fremtiden, kan vi længes efter det eller frygte det. Vi kan ikke længes efter eller frygte det, der er lige nu i vores liv. Der er tingene bare, som de er. Men fremtiden er ladet med store følelser af længsel eller frygt. Hvorfor? Fordi afstanden til fremtiden giver os plads til at forestille os en masse – at skabe historier. Og så snart vi skaber historier, er vi ikke i nuet og med det, der er. Vi lader os manipulere af disse selvskabte historier, og hvem går det ud over? Os selv. Og i sidste ende andre.

Den samme afstand kommer også på tale, når det gælder fortiden. Vi længes efter det, der var. Vi længes efter ekskæresten, fordi han ikke er i vores liv længere. Dengang vi havde ham, var forholdet måske ikke særlig opløftende, lidenskabeligt eller hjertevarmt, men nu, hvor han ikke er der længere, ryger han med det samme op på en piedestal, og forholdet får pludselig et gyldent skær over sig. Hvad er der sket? Afstanden. Afstanden giver plads til, at du kan skabe præcis den historie, du vil, om ham og forholdet. Det er ikke virkeligheden – det er din historie. Men du tror på den, og derfor længes du.

Stop med at kæmpe mod fjender, der ikke er der

Du kan også skabe afstand til andre mennesker, bare fordi de er uenige med dig. Automatisk gør den mere primitive del af hjernen dem til fjender, men de er ikke reelt set dine fjender – de har bare en anden holdning og en anden oplevelse. Så hvis du bliver alt for identificeret med din holdning, er der fare for, at du tager det personligt, når andre er uenige, og du vil måske opfatte det som et angreb på dig.

Der er så mange måder, vores frygt får os til at skabe afstand på, og jeg prøver på ingen måde at gøre dig forkert, for vi bliver bombarderet med frygt-historier, og det er indkodet i os, fra vi var helt små. Og vi vil jo alle sammen bare gerne beskytte os selv mod smerte – fx smerten ved at føle os forkerte. Men så længe der er afstand, og så længe vi tror på historier om ’os mod dem’, er der lidelse.

Hvordan mindsker du afstanden?

Du mindsker afstanden ved at være til stede i nuet og være mere neutral, for at være neutral er modgiften til det drama, der udspiller sig i dine historier. Hvordan bliver du neutral? Det gør du ved at vide, at dine historier er skabt ud fra frygt. Når du ved det, er du hævet over dine historier, og du har ikke længere samme tiltro til dem. At være neutral er det samme som at lade hjertet tale. Det lyder måske lidt storladent og lettere umuligt med alt det møg, du har oplevet og gerne vil beskytte dig imod fremadrettet. Det forstår jeg. Men at lade hjertet tale er ikke en øvelse udi at lade andre vade ind over dine grænser, fordi du bare skal modtage alle med åbne arme. Det handler IKKE om, at du forvandler dig til en masochist – du kan næsten allerede høre dramaet i dén historie.

Det er okay at vælge ham fra

Det handler som sagt om at være neutral, så du hverken er styret af længsel eller frygt. Du tillader tingene at være, som de er, og tillader dig selv og andre at være, som I er. Så hvis du fx er vild med en fyr, men kan mærke, at I ikke passer sammen, så vælger du ham IKKE til for dernæst at prøve at ændre ham, så han kan være den kæreste, du drømmer om, og du bliver IKKE vred på ham over alle de behov, han ikke kan opfylde. Han har ikke gjort noget forkert, fordi han er, som han er – du skal bare lade være med at vælge ham til i dit liv. Men det ville du netop gøre, hvis du var styret af længsel efter en kæreste. Du ville finde på undskyldninger for at blive i relationen, og du ville se hans potentiale mere end hans reelle adfærd. Men når du er mere neutral, ved du, hvad der er godt for dig, og herfra tør du både vælge til og fra uden drama.

______________________________

Gør 2020 til dit kærlighedsår (for kvinder)

Er du TRÆT af dårlige dates, eller at første date aldrig fører til anden date? Eller bliver du så stresset og urolig, når du dater, at du ikke engang kan nyde det? Har du det svært med ikke at vide, om du er købt eller solgt, og dræner det dig, at du har givet ham al magten?

Jeg fortæller dig, hvordan du:

  • får mere nydelsesfulde dates
  • kan blive på egen banehalvdel, så al dit fokus ikke er på ham
  • genopretter magtbalancen mellem jer
  • kan hvile i dig selv som kvinde og finde indre ro
  • gør dig superattraktiv i hans øjne
  • højner chancen markant for, at datingen fører til et parforhold

Du kan læse mere om begivenheden og købe billetter her.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *