[single_post_category_name]

Nordic Hiit: “Lige med det samme vidste vi, at vi bare skulle springe ud i det”

Hos ChriChri er vi rigtig glade og stolte over at byde velkommen til Ida og Christina – også kendt som skaberne af træningsplatformen Nordic Hiit. Hver anden torsdag vil pigerne guide til træningsøvelser, som du kan lave hjemme i stuen, når du er ude at rejse – ja, faktisk hvor som helst. Som en optakt til det, har vi taget en snak med dem om, hvordan de fik ideen til konceptet, hvad Nordic Hiit er og hvad der har været af udfordringer mm. og i næste uge kan I læse med, når vi tager en snak om, hvordan det er at starte en virksomhed op med sin bedste veninde. 

LÆS OGSÅ: Skal du med til “Slow & Silent” Healingsretreat?

Hvordan fik I ideen til Nordic Hiit?

Vi startede med at træne HIIT i 2012, og vi blev begge hurtigt stærke og fitte.

Vi var gode til at tage billeder og videoer af de øvelser, vi lavede, og vi begyndte at dele dem på Facebook og Instagram.

På det tidspunkt var HIIT og funktionel træning ikke så kendt, så der kom hurtigt stor interesse fra både bekendte og fremmede, som spurgte ind til, hvordan vi trænede, da de også kunne se, at det var noget, der virkede og gav resultater på os, og det var dér, vi fik idéen til Nordic Hiit.

Idéen om at dele vores træning med andre, så alle kunne træne med os hjemmefra, havde strejfet os begge – helt uden vi havde talt om det.

Ida skulle rejse et år til Australien, og det var derfor lidt dårlig timing. Men alligevel nævnte Christina idéen for Ida en måned efter, hun var rejst, da vi en aften sad på Skype. Og lige med det samme vidste vi, at vi bare skulle springe ud i det.

Uden erfaring med nogen form for e-business, begyndte vi fra hver vores ende af verden at opbygge et website, designe logo, lave tekster, filme træningsvideoer og redigere dem.
Vi lærte os selv alt fra bunden, og lige pludselig var alle brikkerne til vores nye koncept faldet på plads.

De første 2 år var Nordic Hiit et gratis koncept. Vi delte vores HIIT-programmer som korte videoklip af træningsøvelser med forklaringer, hvorefter folk kunne skrive øvelserne ned og træne for dem selv.
Vi begyndte løbende at få beskeder og billeder fra folk, der havde tabt sig, og var kommet i super god form ved at følge vores træningsprogrammer – det var den vildeste følelse at kunne hjælpe andre på den måde.

Da Nordic Hiit begyndte at kræve mere og mere af vores tid, prøvede vi at lave betalende online bootcamps, for at teste om der var et marked for det.
Vi ændrede vores træningsvideoer fra de korte klip af øvelserne til workouts i fuld længde, så man kunne træne ”side om side” med os på skærmen.

Det endte med, at vi fik over 200 tilmeldinger på første online bootcamp!
Vi var simpelthen ved at falde bagover! Vi anede ikke, at der var så stor efterspørgsel på online hjemmetræning, da det ikke var særlig stort på det tidspunkt og vi samtidig også skulle lære markedet om HIIT, og hvad det var for en træningsform.

Vi lavede nogle flere betalende bootcamps hen over året, og tilmeldingerne steg for hver gang, samtidig med at det var mange af de samme, der blev ved med at tilmelde sig igen og igen. Der besluttede vi os for at lave en forretning ud af det, så vi kunne lægge al vores energi i Nordic Hiit.

Hvad kan Nordic Hiit tilbyde? 

Nordic Hiit er et online fitnesskoncept, der gør det overskueligt for dig at komme i form og holde formen ved lige i en travl hverdag. Vi er eksperter i hjemmetræning og tilbyder både HIIT, yoga og løbetræning.

Nordic Hiit er for dig, som har svært ved at finde tid til at træne.

Det er også til dig, som ikke har tid, lyst eller overskud til at sætte dig ind i, hvad og hvordan du skal træne.

Du træner med på vores træningsvideoer, hvor vi viser og guider dig igennem alle øvelserne i træningen. Vi sammensætter en personlig HIIT-træningsplan til dig ud fra dit niveau, mål og om du vil træne med eller uden redskaber. En HIIT-træning tager kun 12 intensive minutter, og vi anbefaler at du træner 3 – 5 gange om ugen, alt efter dit niveau.

Du kan supplere din HIIT-træning med vores power yogavideoer eller løbeprogrammer.

Som nybegynder kan du starte med det samme uden at skulle sætte dig ind i noget. Det er bare at hoppe i noget behageligt tøj, trykke play og følge med på skærmen hjemme fra stuen – og 12 minutter efter er træningen klaret!

Vores træning bliver aldrig kedelig, da vi altid er kreative med nye øvelser og kombinationer.

Så uanset om du har trænet med i en uge eller flere år, vil vi blive ved med at kunne udfordre dig og holde din motivation oppe. 

Hvad er jeres ønske med Nordic Hiit?

Vores ønske med Nordic Hiit har lige fra starten været, at gøre det overskueligt for alle at komme i form og leve sundt i en travl hverdag. Det at kunne hjælpe andre har virkelig været vores drive lige fra starten.

Vi ønsker at at blive en verdensomspændende digital sundhedsplatform, så vi på sigt kan hjælpe endnu flere. Vi ønsker at skabe en “one-stop-shop”, hvor vores medlemmer med blot ét medlemskab kan få dækket alle deres behov inden for effektiv træning, sundhed og velvære. Vi vil dække alle de perioder, man gennemgår i livet, ved blandt andet at introducere flere produkter såsom graviditets- og efterfødselstræning, kostplaner og firmatræning, for bare at nævne noget af alt det, der kommer i den nærmeste fremtid. Det kan I godt glæde jer til!

Hvad har været den største udfordring ifm. opstarten af Nordic Hiit?

Det har helt klart været manglende kapital.
Selvom det billede man får udadtil er, at vi er personlige trænere, der tilbyder online træning, er vi i virkeligheden et tech startup med træning som en service. Det kræver ret meget kapital at få udviklet både website og app på det niveau, som vi gerne vil kunne levere.

Vi startede småt og simpelt med et hjemmelavet website, hvor man skulle tilmelde sig via mail. Vi klarede alle tilmeldinger manuelt, og alle fik samme login og kode. Vi stod op kl.5:00 hver morgen, for at uploade dagens træningsvideo, fordi vi på det tidspunkt ikke kunne automatisere det.

Vi er kommet så langt vi kunne alene, inden vi besluttede os for at søge investeringer.
Vi har tidligere takket nej til flere, der har vist interesse i at investerer i vores tidlige opstart.

Vi lagde selv den startkapital der skulle til for at få lavet et mere professionelt website i 2016, som vi havde hyret et webbureau til at udvikle for os. Det førte dog nogle dyre lærepenge med sig. Vi havde fx ikke råd til at vedligeholde og videreudvikle på det website, vi fik dengang. Vi fik det hardcoded fra bunden, hvilket var en rigtig dum beslutning.
Det gjorde nemlig, at vi skulle betale en udvikler for at lave selv den mindste ændring på siden, og det satte vores udvikling i stå rigtig længe. Vi nåede dermed til et punkt, hvor vi kunne se, at vi ikke kunne komme videre alene uden en investering. Vi besluttede os derfor for at søge investering, hvilket resulterede i, at vi i maj sidste år fik 2 mega seje investorer med på holdet.

Men vi er meget stolte over at have været det hele igennem, det har lært os virkelig meget og udviklet os og vores forretning til det bedre. Nu sidder vi også og griner lidt over det, vi var igennem dengang – alle de morgener, vi er stået op kl. 5 for at lægge træningsvideoer op til de morgenfriske, og alle de hundredevis af mails vi fik i døgnet og måtte håndteres manuelt ift. tilmeldinger – især med tanke på det vi har bygget op i dag.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide