[single_post_category_name]

De største køkkentrends lige nu

For mange danskere har Corona-pandemien betydet, at sommerferieplanerne er blevet lavet om og de fleste kan nu se frem til at skulle tilbringe ferien mere eller mindre derhjemme. For mange af os betyder mere hjemmetid tid til fornyelse. Måske skal væggene i stuen males, der skal rykkes rundt på værelser eller måske skal det køkken, du dagligt går og bander over, endelig skiftes ud. For hvis ikke nu, hvornår så? Her kan du se, hvilke trends, der hitter i køkkenverdenen og hvad du kan gøre for at give dit gamle køkken en makeover. Står du og mangler et splinternyt køkken, kan du få inspiration til dit nye køkken her.

LÆS OGSÅ: Dit horoskop: Juni

Farver

Efter at mange af os nok har været lidt traumatiseret efter 90’ernes vilde svampemalede vægge, har vores indretning i en lang periode været noget mere nedtonet med hvide vægge og møbler i grå og brune nuancer. Men nu er farverne så småt begyndt at vende tilbage i hjemmene igen. Og der er i høj grad mulighed for at personliggøre sit køkken ved at vælge det i en farve, som skiller sig ud. Mørke farver som grøn, blå og rød gør det fx. godt til et stort og åbent køkken, hvor et lille køkken bedre kan klare en lys tone som rosa, lilla eller tyrkis. Er det et for stort skridt for dig at gå all in med farvede køkkenlåger, kan du også vælge et køkken i en mere neutral farve og i stedet male væggene omkring køkkenet i en farve, der passer til stilen.

Natur

Du kan også gå i den helt modsatte retning og vælge at nogle af dine køkkenelementer er i træ. Det giver dit køkken et mere varmt udtryk og er en god måde at bryde med en sort eller hvid farve. Vil du gå lidt mere varsomt til værks, kan du nøjes med at vælge ting som salt- og peberkværn, skåle og knivblokke i træ, som stadig er med til at give et smukt, varmt og naturligt udtryk.

Personlighed

For mange er køkkenet et af de rum, man bruger allermest tid i, og derfor er det også vigtigt at gøre det så hyggeligt og så meget “dig” som muligt. Få indrammet børnenes allerbedste kunstværker og hæng dem på væggene, og invester eventuelt i noget smukt keramik, som giver dit køkken et personligt præg.

Plads

Indret gerne dit køkken, så det udnytter pladsen maksimalt, men samtidig også, så der er rum til at tilbringe meget af sin tid der. Har du et lille køkken er det en god idé at overveje løsninger som hjørneskabe med karrusel og få mere “luft” ved at vælge hylder – hvor du viser dit pæneste porcelæn frem – i stedet for overskabe – hvis du altså kan gå på kompromis med opbevaringspladsen vel at mærke. Derudover tilbyder de fleste køkkenfirmaer opbevaringsløsninger som skuffer i soklen og små skjulte skuffer i de større skuffer og skabe.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide