Du skal ikke redde det forkerte forhold

Bio
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Hvis du savner en kæreste rigtig meget og ikke gider være alene mere, vil du måske gøre ekstra meget for at finde og holde på en mand.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du være på vagt, når han er fyr og flamme

Hvis du føler, at én mand er bedre end ingen mand, vil du nok ikke være SÅ optaget af, om I egentlig passer sammen med henblik på fælles værdier, ønsker til livet og individuelle behov. Du vil være mere fokuseret på, hvordan du holder på ham, nu hvor du endelig har fået kløerne i ham. Det er ren overlevelsesmekanisme. Dette kan også ske ubevidst, selvom du på overfladen føler, at du sagtens kan klare dig selv – hvis du går gevaldigt på kompromis for at bevare forholdet, vil det netop vise dig din ubevidste tankegang om, at det er svært at blive elsket. Det er dit ømme punkt. Du ville aldrig gå så meget på kompromis andre steder i livet. Slet ikke. Og jeg siger ikke dette på en dømmende måde, for det er noget, vi alle har i os i større eller mindre grad: frygten for ikke at blive elsket. Det er menneskeligt.

Med udgangspunkt i dit bagkatalog af tidligere forhold er du måske i virkeligheden mere glad alene, hvis du skal være helt ærlig. For når du er alene, skal du ikke gå på kompromis, ikke gå rundt i forvirring og skuffelse over miksede signaler og manglende kommunikation og ikke føle dig forkert og uelsket. Hvis et forhold vækker disse følelser i dig, er det bedst at give slip på det, hvis der ikke er en villighed eller modenhed til at løse problemerne.

Vi tror ikke på, der findes en bedre en for os

Alligevel bliver mange sammen, og selvom du måske ikke er i sådan et parforhold, har du muligvis engang oplevet at være i et forhold eller en kortere relation, hvor du nærmest slog knuder på dig selv for at imødekomme hans behov og anstrenge dig for at være så ikke-krævende som muligt for at højne chancen for, at han ikke forlod dig. Og som sagt, vi har alle været der i en eller anden udstrækning. Oftest skyldes det, at vi mangler en grundlæggende tro på, at der findes en bedre mand for os derude – og i så fald, hvornår skulle han så træde ind på scenen? Vi har ikke tillid til, at det kan ske, og vi har ikke tålmodighed til at vente på, at det (måske) sker. Men vi ved, hvad vi har.

Du skal ikke elske endnu mere

Så når forholdet skranter, kæmper vi for det, vi har. Men det er ikke meningen, at du skal elske endnu mere. At du skal prøve endnu hårdere. At du skal være endnu mere rummelig og have endnu mere tålmodighed. Nej. Det er IKKE her, du skal gøre dig umage. Du skal ikke gøre dig umage med at blive elsket ved at tilpasse dig en anden. Det er det forkerte spor.

Du skal gøre dig umage med at være tro mod dig selv og give endnu mere kærlighed til dig selv – og kun godtage en partner, der også giver kærlighed til dig. I sådan et velfungerende og sundt forhold skal du til gengæld gøre dig umage med at give og modtage og lytte og udtrykke dig. Men hvis du har en partner, der for eksempel er uligevægtig, humørsyg, tavs og altid trækker sig væk fra dig, skal du ikke gøre dig endnu mere umage med at øse mere af din kærlighed over på ham – i håbet om at få ham til at sætte pris på dig.

Han skal elske dig frivilligt

Hvis en mand ikke elsker dig frivilligt, skal du ikke sætte dig selv på hårdt arbejde for at få ham til det. Giv i stedet slip på ham. Du kan ikke tvinge ham til at give dig den kærlighed, du har brug for. Mange kvinder kommer på forgæves arbejde, når de prøver at få deres partner til at åbne op, forkæle dem, lytte til dem og så videre. Men hvis det ikke er noget, han selv ønsker at gøre frivilligt, kan du lige så godt smide håndklædet i ringen, når du får øje på det. Du vil ikke kunne ændre ham. Og du vil ikke kunne ændre dine egne basale behov for intimitet og nærhed. Stå ved dine behov. At redde et forhold er irrelevant i sådan et tilfælde.

Hvad der derimod er relevant, er at smide arbejdshandskerne og erkende, at det er den forkerte mand for dig.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og