[single_post_category_name]

10 gode råd til dig, der gerne vil starte din egen webshop

Overvejer du at starte din egen webshop? Så kommer vi her med 10 gode råd, der får dig igang.

LÆS OGSÅ: Corona-krisen fik Cecilie til at kaste sig ud i iværksætter-eventyr

Har du brugt corona-lockdown til at gå og gruble over en fantastisk idé til en webshop – så er det da bare med at kaste dig ud i det! Dog er der lige nogle ting, du måske lige skal have på plads inden du for alvor går i luften med din shop.

1. Find ud af, hvad du vil sælge

Lad være med at starte en webshop bare for at starte en webshop. Sørg for, at du har tænkt godt over, hvad du gerne vil sælge og ikke mindst hvorfor du gerne vil sælge netop dét. Er det noget, du selv har gået og savnet? Eller måske noget, hvor du kan se, at du kan gøre det anderledes og bedre end andre indenfor samme niche.

2. Overvej levedygtigheden på din ide

Tillykke du har en forretningsidé, nu er det tid til at finde ud af, hvor levedygtig din ide er. Overvej hvilke ting, der kan have afgørende betydning for din forretnings levetid, som fx shipping-priser, konkurrenter, holdbarhed osv. osv.

3. Lav en markedsanalyse

Find ud af, om der er en interesse for din ide ved at søge på forskellige nøgleord, der omhandler dit produkt, og se, hvad der trender.

4. Analyser konkurrenterne

Find ud af, hvad der virker for andre og hvad der kan gøres bedre. Det kan være med til at definere dit brand og hvor du vil positionere dig selv på markedet. Er du måske hurtigere, billigere eller mere eksklusiv end konkurrenterne?

5. Lær omkring de forskellige love for at drive forretning online

Er dit produkt overhovedet lovligt at sælge? Hvilke regler gælder ift. fragt, returnering og reklamation? Sørg for at sætte dig ind i reglerne, så du ved, hvad du skal stille op, når du løber ind i forhindringer på vejen.

6. Analyser din målgruppe

Det er vigtigt at have en ide om, hvilken kunde dine produkter henvender sig til og finde ud af, hvordan din hjemmeside bedst imødekommer kernekundens behov.

7. Vælg den rigtige e-handelsplatform

Intet af det beskrevet ovenfor har nogen betydning, hvis du ikke har en e-butik, som sælger dit produkt, giver en intuitiv shoppingoplevelse, hvor kunden har let ved at finde rundt på dit site, samt får folk til at vende tilbage. Magento webshop er en open source webshop, hvor du nemt kan starte i det små og i takt med at din virksomhed udvides, gør din webshop det også fx hvis man gerne vil gå fra dansk til international har brug for at udvide til flere sprog, flere lagre eller flere økonimisystemer. Dette har man til enhver tid mulighed for at bygge til.

8. Lancer din shop

Du har den rette platform og det rigtige produkt. Så mangler du ikke andet end at præsentere dine kunder for dit produkt.

9. Skab online traffik

Så snart du har fået din shop op at køre, er det en god ide at sætte sig ind i, hvordan man skaber organisk trafik til sin side, så du kan få så mange kunder som muligt til at handle hos dig.

10. Hav styr på fragten

Det er vigtigt, at du har styr på, hvordan du vil fragte dine vare ud til kunderne, da det kan have afgørende betydning for, om de vender tilbage. Undersøg de forskellige leveringsmetoder og overvej om det er noget, du ville kunne klare selv til at begynde med.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide