ChriChri’s Brevkasse Sex & Love Letters: Er der noget galt med mig?

Info


Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Så er der igen nyt fra ChriChri’s brevkasse Sex & Love Letters, hvor læsere har mulighed for at stille spørgsmål til parterapeut og sexolog Amanda Lagoni. Denne gang er temaet ‘tilfredsstillelse’. Læs med og bliv klogere. 

_______________________________

Spørgsmål:

Hej Amanda

Jeg er en pige på 21 år, som undrer sig meget over noget. For nyligt havde jeg min først seksuelle oplevelse. Jeg var i sommerhus med nogle venner, og en aften udviklede forholdet til en af fyrene sig til lidt mere. Vi sov alene sammen og det ene tog det andet. Da vi ikke havde noget kondom, og jeg ikke rigtig vidste, hvad jeg skulle gøre, var han så sød at gå ned på mig. Det var en helt vild dejlig oplevelse, og jeg var så tæt på at komme, men gjorde det ikke, da han ændrede teknik og så gled det lidt ud.

Efterfølgende begyndte jeg at onanere lidt – det har jeg ikke rigtig gjort før, da det ikke rigtig gjorde noget for mig. De første to gange efter min sensuelle debut var jeg også ved at få mig selv til at komme, men igen skete det ikke.

Jeg var så for nylig sammen med fyren igen, hvor vi både havde sex og oralsex, men det er som om min klit ikke længere har nogen følelse – det samme med mine brystvorter og andre erotiske områder. Jeg er simpelthen helt følelseskold. Dette resulterer derfor også i, at jeg ikke bliver ordentlig våd, og at sex gør en anelse ondt.

Er der noget galt med mig eller hvad kan jeg lige gøre? Da jeg er meget ny til det hele, ved jeg ikke lige, hvad jeg skal gøre ved mit problem. Det er nemlig en stor frustration, da jeg jo første gang han gik ned på mig, havde meget følelse og havde en virkelig rar oplevelse.

Håber du kan hjælpe mig.

Hilsen en frustreret pige.

Svar:

Hej frustrede…

Tak for din ærlige og åbne besked. Det lyder som en dejlig og rar intim-debut, du har haft.

Jeg kan godt forstå din frustration. At først være følsom og mærke noget dejligt, til dernæst ikke at mærke noget. 

Når vi bliver mindre følsomme, kan det skyldes flere ting.

Jeg vil starte med at sige, at jeg tror ikke der er noget galt med dig. Jeg tror det skal have lidt tid. Det lyder som om du ikke har onaneret tidligere. Dvs at sex og selvudforskning er helt nyt. Det kan tage lidt tid at lære kroppen at kende. Når det kommer til følsomhed spiller cyklus en væsentlig rolle, og vores mentale tilstand er en afgørende spiller. Præstation og forventning kan nærmest slukke systemet – vores hjerne er hoved-centralen, og den største erogene zone vi har. 

Det er de færreste kvinder, der har fået orgasme de første par gang de har haft sex. Vær tålmodig med din krop. Giv hende tid. Forkæl hende og rør ved hende fordi det er rart, ikke for at jagte en orgasme. En orgasme er en nydelses-eksplosion. Og selvom det er vigtigt for dig at komme, kunne du prøve at fokusere på nydelsen – på det der føles rart på din krop, og langsomt lade nydelse vokse og indtage dit system… Og måske vil det lede til så meget nydelse at det eksploderer i en orgasme. Men du kan lege med, at orgasmen i sig selv ikke er målet, men nydelsen.

Giv dig selv og din krop tid. Det første seksuelle møde er ofte overvældende og tager tid at kapere både psykisk og fysisk. Følelsen skal nok komme igen.

Med ønsket om nydelse

Amanda

LÆS OGSÅ: Når kærlighed gør ondt

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være