Sådan undgår du duggede briller, når du bruger mundbind

Mange brillebrugere har fået deres sag for, efter det er blevet obligatorisk at bruge mundbind i den kollektive trafik. Kombinationen af mundbind og briller får nemlig nemt brillerne til at dugge til, og det kan være til rigtig stor gene. Men gode råd er heldigvis ikke spor dyre – følg disse fem tip fra Louis Nielsen, og undgå duggede briller.

LÆS OGSÅ: 6 fede og fashionable mundbind

Brillebrugere kender det fra vintermånederne. Når temperaturen er under frysepunktet, og du træder ind i varmen. Bum! Alt er uklart og tåget, og du kan ingenting se, fordi dine briller dugger. Samme scenarie kan ske, når du tager et mundbind på, fordi den varme, udåndede luft slipper op og lægger sig på brillerne og gør dem duggede. Gitte Brink Kristensen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen, giver dig her fem tips til at komme duggen til livs.

1. Vælg den rigtige maske

Gå efter et mundbind, der passer tæt rundt om din næse. Hvis masken sidder for løst, kan der opstå mellemrum mellem næsen og masken. Nogle masker fås med en metalstrip eller tråd, som kan klemmes sammen om næsen. Det forhindrer luften i at slippe gennem mellemrummet, og på den måde undgår du, at brillerne dugger.

2. Giv den et knæk

Fold masken ved at knække den øverste fjerdedel indad. Den opstigende luft fanges i folden og når derved ikke brilleglassene.

3. Brug sæbe

Det kan hjælpe at vaske dine briller med sæbe, inden du tager dem på. Sæben skal dog være uden slibemidler. Når du har smurt dine briller ind i sæbe og skyllet dem af igen, behøver du kun at tørre dem og lade dem hvile et stykke tid. Det tynde lag, som lægger sig på glassene efter en vask med sæbe, forhindrer nemlig, at de fine dråber fra dit åndedræt lægger sig på glassene. Alternativt kan du komme forbi din lokale Louis Nielsen butik og få dem ultralydsrenset. Det giver samme effekt.

4. Brug tape

Du kan placere en stribe kirurgisk tape til at klæbe ansigtsmasken fast på huden. På den måde undgår du at luft fra din udånding slipper op og dugger brillerne. Jo længere tapen er, desto bedre slutter masken tæt. Du får det bedste resultat ved at placere tapen på broen på din næseryg og langs dine kindben. Kirurgisk tape kan købes på dit lokale apotek.

5. Kontaktlinser dugger ikke

Den nemmeste måde at undgå duggede briller på er at skifte til kontaktlinser. Så slipper du helt for bøvlet med duggede briller. Er du ny til kontaktlinser, er det en god ide at besøge en optiker og få kvalificeret vejledning.

Kilde: Louis Nielsen

Mundbind fra Herschel // KØB HER

Mundbind fra Fila // KØB HER

Bemærk at disse råd og udstyr ikke er en erstatning for sundhedsmyndighedernes retningslinjer, som altid bør komme i første række.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være