Melissa Hartelius vil bryde tabuet om sexlegetøj

Info:

Melissa Hartelius er 24 år og stifter af Klub Venus.

Privat bor hun på Nørrebro med sin kæreste, hvor hun drømmer om at udvide familien med en hund.

Melissa Hartelius er hun stifter af Klub Venus – en online vibratorboutique og et community, der arbejder med at gøre op med tabuerne omkring seksualitet, onani og med produkter som vibratorer.  Ideen til virksomheden som udsprang fra Melissa Hartelius eget forhold til sin seksualitet, som både var præget af usikkerhed, skam og en følelse af ikke at passe helt ind i den kasse, der var lavet for, hvad seksualitet er for en størrelse. Vi har taget en snak med Melissa Hartelius om, hvad der fik hende til at gå med ideen og hvorfor det er vigtigt med en shop som Klub Venus. 
Som teenager var jeg en meget genert pige, ISÆR når det kom til sex. Og onani var bestemt ikke noget, jeg kunne identificere mig med. Jeg tror måske, at jeg prøvede det én eller to gange som teenager, men jeg besluttede mig hurtigt for, at det ikke var noget for mig. Både fordi jeg syntes, det var så skamfuld og ”forkert”, men også fordi jeg ikke følte at jeg kunne finde ud af det, og jeg vidste ikke, hvem jeg skulle spørge til råds.

I stedet brugte jeg enormt meget tid på at kontrollere min krop – jeg kæmpede rigtig meget med et dårligt kropsbillede og generelt prøvede jeg ihærdigt at leve op til et meget idealiseret billede af, hvad en kvinde bør være og hvordan hun bør se ud, hvilket i min gymnasietid udviklede sig til en ret voldsom spiseforstyrrelse.

Som 21-årig fik jeg min første vibrator. Noget jeg ærlig talt aldrig havde tænkt, at jeg skulle eje. Jeg havde en idé om, at vibratorer automatisk betød store, røde, glimtende dildoer. Noget, som den nybegynder jeg var, overhovedet ikke kunne se mig selv eje og som jeg fandt ekstremt intimiderende. Det var min daværende kæreste, der foreslog at vi købte en, fordi jeg havde svært ved at komme. Hvilket jeg også synes var vildt pinligt – fordi jeg ikke rigtigt havde nogen idé om, hvad jeg kunne lide eller hvad der tændte mig. På det tidspunkt havde jeg heller aldrig fået en orgasme. Det primære jeg fik ud af den sex jeg havde var bekræftelse – og så kunne jeg leve lidt højt på, at vedkommende synes, jeg var ”lækker” eller et eller andet.

Herefter begyndte jeg ligeså småt at udforske mig selv. Det tog lang tid, og de første år skammede jeg mig stadig meget over, at jeg gjorde det. Men lige så stille begyndte jeg at få en forståelse for min krop – hvad føltes godt/hvad føltes ikke godt/hvad tændte mig osv.

I min optik er det den kæmpe styrke, der er ved onani. Det giver én mulighed for øve sig i at give slip på al selvkritikken og bare være et med sig selv og sin krop! Lære at elske hver en kurve.

Og det er stadig en proces. Jeg er stadig ved at lære min seksualitet at kende, ved at lære at tage min seksualitet ”seriøst”, når jeg har sex med andre. Hvordan snakker man med en partner om det? Hvordan introducerer man sexlegetøj osv. Jeg synes nemlig også, at det er mega svært!

Og det er lige netop derfor, jeg har startet Klub Venus. Jeg ville gerne skabe et trygt og ærligt forum, hvor der er plads til en, uanset hvor meget eller hvor lidt man har udforsket sin seksualitet og uanset hvilket køn, man tænder på. Jeg tror på, at vi igennem åben dialog, kan give hinanden modet til at owne os selv og vores seksualitet og dermed få et langt bedre forhold til vores krop og til os selv generelt.

Vi kvinder lærer i særdeleshed ikke at owne vores seksualitet. Der eksisterer sådan en enten- eller-mentalitet: enten er du den jomfrulige ”ordentlige” pige eller også er du hende, der er løs på tråden. Og sandheden er jo, at vi kan være det hele. Man behøver ikke vælge, hvilken ende af spektret man hører til.

Vil du vide mere om Klub Venus, kan du læse mere her.

LÆS OGSÅ: Ny trend: Denne type sexlegetøj er et kæmpehit

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og