Du kan ikke give, hvis du ikke sætter grænser

Info:
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Mange kvinder giver og giver. Til deres partner, deres børn, deres veninder, deres kolleger, deres kunder etc. Denne artikel handler om, når vi kvinder giver for meget til vores partner. Men kan man give for meget, tænker du måske? Er det ikke smukt, at man kan give uden forventninger?

LÆS OGSÅ: Du lærer ham, hvordan du vil elskes

Jo, det er det helt bestemt. Problemet opstår, når vi giver mere, end vi EGENTLIG har lyst og overskud til. Og tit giver vi bare ud af vane, fordi det har vi altid gjort – og glemmer at mærke efter, om vi får tilsvarende tilbage. Andre gange giver vi ekstra meget, fordi vi netop får for lidt fra vores partner, og så vil vi gerne vise ham, hvad vi ønsker at modtage af omsorg, støtte og kærlighed ved at give HAM det. Vi tror (måske ubevidst), at så vil han give det samme tilbage. Og så giver vi netop fra et tomt sted med en bagtanke, og det fungerer aldrig, for det er en form for manipulation.

Du modtager og lader ham give

Du (som kvinde) skal sørge for at blive fyldt op først – altså sørge for at modtage for at kunne give fra et fyldt sted. Det skal være din førsteprioritet. Lyder det selvoptaget? Måske. Ikke desto mindre er det sådan, der kommer balance i regnskabet, så du igen kan give til din partner. Og det er den bedste kur mod følelsesmæssig stress. Og den bedste måde at få balance i dit hormonsystem på. Du er skabt til at modtage, fordi du er kvinde. Og manden er skabt til at give. Det hænger sammen med vores hormoner: østrogen og testosteron. Derfor vil det ofte være langt mere stressende for en kvinde at løbe efter en mand, end det er for en mand at løbe efter en kvinde. For en mand er det en del af hans jagtinstinkt, og der kan gå sport i det for ham. Det gør der ikke for os kvinder. Vi føler os ikke særlig attraktive, hvis vi skal løbe efter en mand og er usikre på, om han egentlig vil os. Vi synes ikke, det er en sjov sport.

Men det er DIT ansvar at modtage og få opfyldt dine behov, så derfor skal du lære at mærke dine behov OG give udtryk for dem. Du beder ganske enkelt om det, du har behov for. Det kan være, at du har behov for, at han lytter, og du taler, uden at han kommer med løsningsforslag. De fleste mænd kan lide klar tale, da de færreste gider gætte sig til kvinders behov. Men fordi vi kvinder er lidt mere forsigtige og hensyntagende over for hinanden, tror vi naturligt, at det samme gør sig gældende med mænd. Det gør det ikke.

Du styrer tempoet i datingfasen

Lige så vel som vi skal blive bedre til at udtrykke vores behov, skal vi også blive bedre til at sætte grænser. I datingfasen er mænd ofte lidt hurtigere på aftrækkeren, end kvinder er. Kvinder skal lige mærke efter og varmes op hen over tid. Derfor vil en mand være klar til sex hurtigere end en kvinde. Og han vil opfordre til det på alle mulige snedige måder. Ikke fordi han er en usensitiv idiot, der ikke respekterer kvinder, men fordi det er naturligt for ham.

Som kvinde kan du komme til at sige ja til sex for hurtigt for at imødekomme hans behov, og du kommer til at være pleasende. Men igen er det dit ansvar at lytte til dig selv og trække tiden, hvis du ikke er klar. Hvis du ikke gør det, kan det nemt give bagslag – du vil komme til at blame ham for at have presset dig (om ikke andet så i din indre dialog), og det vil skabe afstand imellem jer fremfor tryghed og intimitet. Når du får sat grænsen, så tingene forløber i dit tempo, og ikke i hans, vil du automatisk have mere at give ham, og det kommer jeres forhold til gode.

Hvad så, hvis han smutter, fordi du ikke er klar? Mit bedste bud er, at så var det sandsynligvis sex, han var mest interesseret i til at starte med. Det er ikke dit problem. Den rette mand bliver ikke lige pludselig til den forkerte mand, fordi du ikke vil have sex med ham på anden date. Så har han hele tiden været den forkerte mand. Så hvis han siger adios på grund af det, har du ikke mistet noget.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og