[single_post_category_name]

På fredag åbner Jul i Tivoli: Det skal du være opmærksom på

Julelys, duften af gløgg og æbleskiver og en masse nisser og juletræer. For mange er en tur i Tivoli et absolut must i juletiden, og på fredag åbner Tivoli dørene for deres årlige juleudstilling. Men skal du sikre dig en tur i Tivoli, er der særligt én ting, du skal være opmærksom på.

LÆS OGSÅ: Når smilet bliver bredere og øjnene stråler mere..

Grundet den verdensomspændende corona-pandemi har også Tivoli i København været nødt til at sadle om, så de besøgende får et så sikkert besøg som muligt. Derfor skal du fra i morgen den 10. november, reservere plads for at komme ind i den populære forlystelsespark.

Derudover opfordres gæsterne til at lægge deres besøg søndag til torsdag, så man undgår for mange mennesker på de spidsbelastede tidspunkter.

Julen er hjerternes fest

Dette års tema er Hjerternes Fest, og dette er ikke bare en tilfældig julefrase i Tivoli. Overalt vil der være hjerter, både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge parret med glitrende Swarovski krystaller og som noget helt, helt nyt og vovet har Tivolis prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug kreeret et lysende, rødt hjerte, der bliver projekteret op på himlen over Glassalen, som et pejlepunkt for hele Tivoli og København. Billedet vil skifte karakter og lokation alt efter vejret og skyerne, og kan ses både i Tivoli og udenfor, som en kærlig hilsen til byens borgere, Tivolis gæster og alle de ansatte, der i løbet af året har arbejdet for, at Tivoli har kunnet holde åbnet. Men allervigtigst skal hjertet ses som et symbol for alt det, mange af os hungrer efter, og som forhåbentlig snart kommer vores vej igen – nemlig samhørighed, nærhed og kærlighed.

Over tre meter højt, glødende hjerte
Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby. Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade. Årets lysdesign også tænkt ind i, hvordan man bedst muligt kan sprede folk godt rundt i haveanlægget, og derfor kan man blandt andet finde det største træ i Boulevardhaven pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse.

Fra flæskesteg til juledesserter
Selvom julen i år på mange måder vil være anderledes, er der nogle ting, som altid vil være de samme. Også  i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich, mens man i Tivolis kaffebar kan holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle, en Tivoli-gløgg med både Stroh rom og ild i. Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet, lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven, for ikke at glemme Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

Nyt juleshow, Burhan G og juleklassikere erstatter juleballetten Nøddeknækkeren
Pga. Covid-19 har Tivoli været nødt til at aflyse balletten Nøddeknækkeren. I stedet vil det i år være muligt at opleve Tivoli Copenhagen Phil spille både Händels Messias, Juleoratoriet, samt to nytårskoncerter, og ikke mindst den nye store satsning, Tivolis Juleshow. Det er også lykkedes at sikre Burhan G, der optræder i Koncertsalen akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester den 21. og 22. december. Og som noget nyt holder Tivoli to gallakoncerter i anledning af Nytårsaften. Samtidig er der et gratis tilbud til Havens gæster, hvor man mellem den 2. og 8 december kan høre et stort messingensemble fra Tivoli Copenhagen Phil, der under ledelse af basunisten Ian Bousfield spiller julede og stemningsfyldte messingklange.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide