Mia skaber lykke med papir

Info:

Mia Lykkegaard Farver står bag Papirlykke, som er et Designstudie og letterpresstrykkeri, der udvikler unikke invitationer og papirsager til bryllupper og fester. Du kan læse mere om hende og hendes virksomhed her: www.papirlykke.dk eller på hendes Instagram: @papirlykke_

Vi er nogle, der glæder os til, når vi engang igen må holde større selskaber og fester, og når den tid kommer, er det helt sikkert Mia Lykkegaard Farver, som skal stå for invitationer og bordkort! Men indtil da “nøjes” vi med hendes smukke julekort og julepynt.

LÆS OGSÅ: Den perfekte værtindegave: Giv en personlig champagne

Vi faldt over Mias profil @papirlykke_ på Instagram, og har været obsessed siden. Hun laver de smukkeste papirkunstværker i hånden, som kan være med til at gøre arrangementer helt eventyrlige. Vi har her taget en snak med Mia om, hvad der har fået hende til at kaste sig ud i en virksomhed, som lever af at lave fysisk papirkunst i en tid, hvor meget ellers er blevet digitalt.

Hvordan fik du ideen til Papirlykke?

Jeg har altid elsket det taktile og elsket at skabe, særligt med papir. Navnet Papirlykke kom, næsten før jeg havde min forretningsmodel færdig. For udover at det indeholder en del af mit navn, så er det lige præcis det, jeg gerne vil; skabe lykke med papir. Særligt fint papirtryk man bliver ekstra glad for at modtage. Hvor detaljerne er eksklusive, papiret blødt og håndværket unikt. Det manglede i Danmark, særligt i forbindelse med bryllupper.

Jeg fik mulighed for at lære letterpres af en dygtig trykker, og blev grebet af håndværket med det samme. Og efter at have investeret i en over 100 år gamle trykpresse, der kan lave det smukkeste præg ned i papiret, brugte jeg hundredvis af timer i mit lille trykkeri på at mestre det gamle håndværk. Undervejs blev forretningsidéen mere og mere klar; jeg ville kaste min kærlighed over invitationer og papirsager til bryllupper og fester.

Hvad fik dig til at gøre idé til virkelighed?

Da jeg besluttede mig at starte Papirlykke, troede jeg naturligvis selv på idéen. Men der var både familie og venner, som ikke gjorde. De satte spørgsmålstegn ved, hvorfor den slags ikke allerede fandtes og kunne ikke helt se, hvordan det i øvrigt skulle kunne lade sig gøre at sælge de papirsager, jeg havde tænkt mig – hvem kunne finde på at give flere hundrede kroner pr. invitation, spurgte de.

Min tro på at de fandtes, kombineret med den tvivl andre havde, drev mig og gav mig samtidig fornemmelsen af, at jeg havde fundet et hul i markedet.

Det viste sig ret hurtigt, at der i den grad er folk derude, som sætter pris på det unikke, det håndlavede, detaljegraden og alt i den fineste kvalitet. Der er faktisk flere, end man tror, som ikke vil gå på kompromis, og jeg er selv én af dem.

Foto: Anna Lauridsen

Hvad er dit mål med Papirlykke?

Hvis man kan gøre andre glade med noget, som selv gør én glad, så er man nået langt. Og her er jeg i hvert fald med Papirlykke. Det er en virkelig stor både glæde og ære at være en del af brudepars kærlighedsfester. Jeg kan slet ikke forestille mig sødere kunder end forelskede par, der planlægger deres drømmefest.

Foto: A Table Story

Hvad har det krævet af dig?

Tid og mod. Man kan ofte, hvis man leder grundigt, finde nok af begge dele. Jeg er mor til to små drenge, så for mig har det virkelig også krævet at min familie var med på idéen. Uden deres forståelse og opbakning, var jeg på ingen måde nået her til. Min yngste var knap 4 måneder da Papirlykke blev lanceret, så der var ikke meget mødregruppe og cafe latte over den barsel.

Hvad har været den største udfordring undervejs?

Det stod meget hurtigt klart, at hvis jeg skulle lykkes med at gøre Papirlykke til en seriøs forretning, måtte jeg lære at jonglere. Der skulle laves website, bogføring, indkøb, salg, planlægning, markedsføring, logistik, fotografering og meget mere. Det både var og er en udfordring at skulle udfylde alle de roller. Men det er også super lærerigt, og jeg kender derfor min forretning ud og ind.

Jeg kommer nok heller ikke udenom at nævne pandemien, som selvfølgelig også har været en udfordring for en nystartet virksomhed som min, der lever af fester. Pludselig var der ingen der turde at planlægge bryllupper, jubilæer, runde fødselsdage, barnedåb og konfirmationer.  

Men stilstanden fik mig til at skabe flere ben i min virksomhed. Nu tilbyder jeg også at trykke lækre visitkort og har netop lanceret Papirlykkes ekslusive julekollektion med unikke julekort og pynt. For i denne tid, hvor vi holder afstand, er der måske ekstra god grund til at sende dem vi holder af en kærlig, håndskrevet hilsen på et særlig fint kort. Hvis man skulle få lyst, kan man finde dem her: papirlykke.dk/shop

Hvad har været din største succesoplevelse med firmaet indtil videre?

Noget af det, jeg er allermest stolt af, er faktisk ikke noget, jeg selv har gjort eller gør. Det er noget, mine kunder gør. De fortæller nemlig så pænt om deres oplevelse med mig og Papirlykke til alle andre, de kender. Det er en kæmpe cadeau, når et kommende brudepar kontakter mig og fortæller, at de er blevet anbefalet af deres veninde, kollega, søster osv. Det gør mig ægte stolt.

Foto: Jeanette Merstrand

Hvad er dine fremtidsdrømme for Papirlykke?

Lige nu drømmer jeg allermest om, at forelskede par inden alt for længe får mulighed for rent faktisk at holde det bryllup, de sikkert har drømt om længe. Året har været svært for os, som holder af at feste og fejre store begivenheder, så den nære fremtidsdrøm er, at vaccinen kommer hurtigst muligt.

Når det så er sagt, så kan jeg regne mig frem til at Kronprinsparret har sølvbryllup i 2029. Tænk hvis man kunne få lov at lave invitationerne. Kongelig Hofleverandør, det ville være stort for mig og Papirlykke.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være