[single_post_category_name]

Sådan vælger du den rigtige sofa

ANNONCE for ILVA

En sofa har en kæmpe betydning for din stues udseende, ja faktisk vil nogen mene, at det er det absolut vigtigste møbel i din stue. Derfor kan det være en stor og svær beslutning at vælge den helt rigtige. Her får du nogle råd til, hvordan du bedst muligt undgår et sofa-fejlkøb, og i stedet ender med at købe den helt rigtige sofa.

LÆS OGSÅ: Vind en valgfri sofa fra ILVA

Plads?

Inden du køber den største og flotteste sofa, du falder over, er det en god idé at måle op, hvor meget plads den rent faktisk kan være på. Du skal huske at tænke din nye sofa ind i helheden af din stue. Er der masser af plads og bor du generelt sparsomt, kan det være en ide, at gå med en større en af slagsen, så den ikke kommer til at se for lille ud. Omvendt skal du måske gå efter en mere simpel og klassisk sofa, hvis din stue er lille, så der ikke kommer til at virke for crowded. Har du brug for at visualisere, hvor meget din nye sofa kommer til at fylde i din stue, er et godt råd at lægge tæpper eller aviser på gulvet, som matcher sofaens mål. Så får du et mere konkret overblik at gå efter.

Heaven sofa fra ILVA

Formål?

Formålet med en sofa kan godt være forskellig fra hjem til hjem. Er stuen ikke jeres primære opholdsrum og bruger I kun sofaen, når I eksempelvis har gæster, skal man ikke tage så meget hensyn til andet, end at den skal være god at sidde i. Ved du derimod, at dine børn (og dig selv) kommer til at sidde og spise snacks i sofaen flere gange dagligt, og skal den kunne holde til hop og fedtede børnefingre, er det smart at gå efter en sofa, der ikke er alt for sart i farve og materiale. Ligesom hvis du allerede ved på forhånd, at der vil blive sovet mange lure på sofaen, eller at den skal fungere som gæsteseng, når I har gæster, så er det også værd at have med i overvejelserne, om den er god at ligge i.

Vogan Lounger luksussovesofa fra ILVA

Farve?

Man kan nemt lade sig rive med, når det kommer til trends og farver i indretningen, men husk på, at selvom en bestemt sofa ser smuk og lækker ud hos din yndlings-influencer, så er det ikke sikkert, at den ser ligesådan ud i selskab med dine andre møbler. Tænk over, hvilke farvetoner du i forvejen har i din stue og om den sofa, du har kig på, vil matche dem. Når du vælger farven på din sofa, så er det igen en god ide at tænke over dens formål. Derudover er det en ide at tænke over, hvor længe du regner med, at du skal have sofaen. Er det til en midlertidig bolig kan du måske være lidt mere vovet, men er det meningen, at det skal være en, du skal gå og kigge på i mange år frem, skal du nok gå efter en farve, som du ikke ser dig selv blive træt af lige foreløbig.

Solaro hjørnesofa fra ILVA 

Materiale?

Igen skal du tænke sofaens formål ind i din beslutning. Ved du på forhånd, at den kommer til at blive udsat for lidt af hvert, er det en ide at gå efter en, som er let at rengøre og en som er af slidstærkt materiale. Har du derimod et dyr, der fælder og som skal med op i sofaen, kan det være smart at gå efter en lædersofa, da det er noget nemmere at gøre den rent for hunde- og kattehår.

Springfield lædersofa fra ILVA

Udseende?
Husk på, at det er professionelle boligstylister, der har indrettet udstillingerne i møbelforretningerne. De kan få alt til at se godt ud! Så selvom det er rigtig godt til at hente inspiration til indretningen, så skal du tænke din egen stil ind i dit valg af sofa. Bor du simpelt og stilrent, skal det måske ikke lige være den mest larmende sofa, du skal investere i, ligesom du nok skal lade være med at købe en Chesterfield-sofa hvis resten af din indretning er moderne og skandinavisk.

Da en sofa som tidligere nævnt kan være en stor investering, vil vi lige huske på, at du har mulighed for at vinde en VALGFRI sofa fra ILVA til op til 30.000 kr. lige HER.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide