[single_post_category_name]

5 gode råd til parforholdet under lockdown

Når vi har lidt mindre adspredelse og er lidt mere sammen end sædvanligt med vores partner, kan der let opstå ”økuller”. Her er 5 gode råd til parforholdet under lockdown.

LÆS OGSÅ: En guide til sexmusklen

1 – Tydelig kommunikation

Jo mere vi er sammen, og jo tættere vi er sammen, des vigtigere bliver kommunikationen.

Lav tydelige aftaler – og forventningsafstem med hinanden:

– Hvornår laver vi noget sammen?

– Hvornår er vi hver for sig?

– Hvem er på børnene hvornår?

– Hvornår og hvordan giver vi hinanden pauser?

Des tydeligere vi er, og jo mere struktureret vi kan være, des mere kan vi nå, og des færre misforståelser opstår der. Og så kan der også blive tid til individuelle pauser og kvalitetstid. Men det kræver samtale, tydelighed, forventningsafstemning og struktur.

2 – Sceneskifte

Når der er få sceneskift, og vi både arbejder, hjemmeskoler, hygger, træner osv. i de samme rammer, så flyder tingene let sammen. Begge parter kan have en følelse af, at de begge laver det hele eller hele tiden er på – og det stopper aldrig.

Når det hele skal gå op uden helt tydelige rammer, kan udfordringen let blive, at vi skal nå det hele, men ingen føler, at de når nok. Og så kan frustration og diskussioner omkring millimeter-demokrati, og “hvem gør hvad” let opstå. Og det kan være svært at føle, at der er pauser og “egen-tid”. Det giver kortere lunte og mindre overskud. Og der kan opstå “Ø-kuller”. Giv hinanden pauser, kom udenfor – lav sceneskifte. Gå en tur. Tag i skoven og tænd et bål. Hop på facetime med en veninde…

3 – Prioriter egen-tid

Jo tættere man er på sig selv, des kortere er det til ens partner. Derfor skal egen-tid og alene-tid prioriteres. Hvis vi overser os selv, og eget behov for at være alene, er der ikke så meget at give af. Det kan være 15 minutter alene med en kaffe, eller 20 minutter under bruseren, eller med en bog – eller bare at sidde og stirre uden, at nogen forstyrrer eller vil have noget fra én. Det kan også være en løbetur, en gåtur eller em cykeltur – hvad end der gør, at man lige får mærket sig selv og får skabt kontakt til selv.

4 – Prioriter kvalitetstid

Man kan sagtens være sammen, uden man egentlig har lagt mærke til hinanden, så at prioritere aktiv kvalitetstid er en god idé.

Når man har aftalt, hvornår man er sammen – og hvornår man ikke er – så kan man skiftes til – fx én gang om ugen, at “vælge en aktivitet”.

Så skal man bare finde på noget hver især hver anden uge. Det kan være at lave en bestemt ret sammen, at høre en podcast og snakke om den, at lave bål i haven og drikke en øl sammen, at holde jeres egen lille gin-smagning, eller at købe et nyt brætspil der skal spilles.  Skab gode oplevelser sammen – og giv tilsvarende hinanden pauser fra hinanden (og familielivet).

5 – Stil færre krav til sexlivet og tal om det

Stil lidt færre krav til sexlivet. Det er helt naturligt at lysten og gnisten er lidt mindre, når vi lever så tæt. Det er alligevel en god ide at tale om, hvad vi har lyst til, og hvad vi kan forvente af hinanden.

Hvis tanken om 30 minutter forspil, samleje og efterspil er udmattende, kan man tale om alternativerne, så det ikke er alt eller intet.

Måske kan man lige overskue en quickie, en kort massage, eller at gå i bad sammen, og måske skal vibratoren lige have lov at kickstarte lysten… Stil lidt færre krav og gå efter den umiddelbare nydelse. Vin, mad, kager, karbade, så meget selvforkælelse man kan proppe ind.

Mindst mulig indsats med mest muligt afkast.

KØB BOGEN HER

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide