Jeg vil hellere have det svært med dig end ganske fint alene

Info:

Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi.

Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N, hvor hun arbejder med par og individuelle klienter.

Derudover holder hun foredrag, workshops, underviser og er fast skribent hos ChriChri.dk.

Lige nu er hun aktuel med bogen ‘At elske er ikke en følelse‘.

Læs mere på www.amandalagoni.dk

Vores faste skribent – og parterapeut og sexolog – Amanda Lagoni har netop udgivet sin bog, At elske er ikke en følelse, i den forbindelse er vi så heldige at få et lille uddrag fra bogen, som gør os allesammen liiidt klogere på voksenkærlighed. Vil du læse hele bogen, kan den bl.a. købes HER

LÆS OGSÅ: En guide til sexmusklen

______________________________________

Nogle gange er det svært at elske hinanden, når vi viser vores gamle sår og mønstre. At vælge at blive hængende gennem det grimme og smertefulde, mens vi ser et andet mennesker dér, og mens vi bliver set i vores egen utilstrækkelighed, er helende og alt andet end resultatet af tilfældig kærlighed.

Det er bevidst tilvalgt kærlighed. At blive elsket – også der, hvor vi har svært ved at elske os selv.

Det er det, jeg kalder voksenkærlighed. For den er ikke bange for at blive bange, for at få nogle knubs eller for at mærke de store højder og de dybe dale.

I voksenkærligheden møder parterne op, nysgerrige på, hvad der sker. Nysgerrige på sig selv, partneren og på bevægelsen i konflikten, midt i alt det svære.

Det er let at elske, når vi bare ser det smukke, lækre og fantastiske. Faktisk ved jeg ikke, om jeg vil kalde det at elske. Når vi elsker, forholder vi os til hinandens sår og hinandens mønstre – også dem, vi ikke bryder os om. Vi er nysgerrige efter at finde ud af, hvorfor vi gør, som vi gør, og føler, som vi føler, og hvad disse følelser kommer af.

Vi handler stort set altid ud fra et ønske om at beskytte os selv. Vores uhensigtsmæssige adfærd er ofte et forsøg på at passe på os selv. Når vi forstår hinandens smerte, hinandens frygt og længsel, så bliver det lettere at have empati og kærlighed for det, der ellers provokerer og udfordrer os.

At blive elsket som et helt menneske – ikke bare i de dejlige stunder, men at blive valgt – også når det er svært og uskønt – dét er kærlighed.

Og hvordan skaber vi så denne forståelse? Vi spørger hinanden. Vi stiller nysgerrige spørgsmål. Vi spørger ind til, hvad vores partner mærker, hvad de forskellige oplevelser gør ved ham eller hende og hvorfor. Vi er nysgerrige på hinandens opvækst, på, hvor- dan vi er blevet elsket, og hvordan vi oplever kærlighed.

Kærlighed er ikke retfærdig eller balanceret

At elske har aldrig været let, retfærdigt eller balanceret. Det har forelskelsen måske – men ikke det at elske. Og slet ikke voksen- kærligheden.

To mennesker med forskellig baggrund, forskellige værdier, forskellige præmisser for, hvad kærlighed er, og med forskellige strukturer skal blive enige om rammerne for relationen. Samtidig vil begge gerne føle sig elsket og set og have opfyldt deres egne behov. Det VIL indimellem gå galt. Det er forventeligt og helt al- mindeligt. Det er ikke et spørgsmål OM, det bliver svært, det er et spørgsmål om, HVORDAN man tackler det svære.

KØB BOGEN HER

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være