Kærlighedsbrevkassen: Han opsøger mig, selvom han har en kæreste

Info:
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Det er os en ære at præsentere vores nye kærlighedsbrevkasse! Her kan du stille vores kærlighedscoach, Stine Gram, spørgsmål om alt fra håndtering af et knust hjerte, til gode råd om, hvordan du bliver bedre til at date. I denne uge er en læser forvirret over sin dates signaler. Har du selv spørgsmål til Stine kan du skrive til hendes mail: mail@love-coach.dk eller en DM til @kaerlighedscoach på Instagram. Alle breve vil selvfølgelig fremgå som anonyme.

LÆS OGSÅ: Kærlighedsbrevkassen: Han siger, vi kun er venner

Spørgsmål:

“Hej Stine

Jeg har datet en mand et stykke tid, og han har virkelig sat sit aftryk. Vi er kolleger, og det komplicerer det en del. Jeg vidste ikke, at han havde en kæreste, og da jeg fandt ud af det, stoppede jeg det med det samme. Jeg har så dårlig samvittighed over for hende, men jeg vidste det ikke …

Han siger, at han ikke ved, om han elsker hende, og at ’hun er sød og rar’. Jeg ville ikke noget, når han er sammen med hende! Men han bliver ved med at skrive, at han har lyst til mig, og jeg giver ham noget, hun ikke gør osv. Og han prøver ofte på at komme i kontakt med mig på jobbet, hvis der ikke er andre i nærheden. Jeg fristes til at spørge: ”Hvad sker der i hans tanker?”

Hvorfor bliver han ved med at opsøge mig, når han ikke går fra hende? Det føles lidt, som om jeg bliver hevet op af skuffen, når han keder sig …? Men jeg skal have parkeret mine følelser, for de er der, og det skal de ikke være, når han har en kæreste. Hvorfor kan han ikke lægge mig i skuffen?

Kh M.J.”

Svar:

Kære M.J.

Uha… Valg, der egentlig står lysende klare for os, bliver pludselig svære, når vi er følelsesmæssigt involveret. Og det er du. For lidt siden gav valget sig selv, og du stoppede det med det samme.

Men nu er dit valg så blevet mindre klart, fordi han bliver ved med at opsøge dig. Og han fortæller dig, at hans kæreste bare er ’sød og rar’. Det er, hvad han fortæller DIG, men du aner ikke, om det er rigtigt. Han kan sagtens være sød og kærlig over for hende, og hvis du spurgte hende, ville hun ikke ane, at der var noget galt mellem dem. Det er kun ord, det han fortæller dig. Det er hans fremlæggelse af virkeligheden, hvor en hel del er sorteret fra, og det kan du ikke stole på. Der er ingen handling. Ord er intet værd. Handling batter og viser hans intention. Og han har ikke handlet over for dig. Tværtimod føler du, at han bruger dig.

Jeg kan sagtens forstå, at du er forvirret, når han fortsat opsøger dig og siger, at du giver ham noget særligt. Nu ser jeg det jo udefra, og jeg er nok ikke lige så forvirret, for jeg er så privilegeret, at jeg ikke har nogen følelser i klemme, som du har. Det, jeg ser, er en mand, der vil have lidt af hvert. Han vil ikke gå fra hende (i hvert fald ikke lige nu), og han vil ikke helt droppe dig. Så han vælger mellemvejen, og den har du måske ikke overvejet. Du tænker: ’Enten vil han have mig, eller også vil han ikke have mig.’ Men der er noget midt imellem, der hedder, at han vil fortsætte ’noget’ med dig, men det skal være uforpligtende og på hans præmisser. Og derfor har han ikke ’lagt dig i skuffen’. Måske har han følelser for dig, det kan jeg jo slet ikke sige noget om, men det handler ikke så meget om, om han har følelser. Det handler om, at han ikke vil være i et forhold med dig, og det er dét, du skal forholde dig til. Måske vil han på et tidspunkt, men du kan ikke forholde dig til en hypotetisk fremtid baseret på ’hvad nu, hvis …’ Så skulle du sætte dit eget liv på standby. I har ikke et godt udgangspunkt, og måske skal du bakke ud, mens du kan, og ikke hænge dig så meget ved hans ord? Jeg synes ikke, du skal være tilgængelig for ham, så længe han er involveret med en anden. Og jeg synes bestemt ikke, at du skal gå rundt med en følelse af at blive hevet op af skuffen, når det passer ham.

Du vil parkere dine følelser og ikke være ved dem. Det er nok lettere sagt end gjort. Du har følelser for ham, og sådan er det. Men du kan godt lade være med at handle på de følelser. Det bestemmer du heldigvis selv.

Og så husk: Tiltrækning og begær er stærke kræfter, men de er ikke mere end det. De skal ikke forveksles med hverken forelskelse eller kærlighed. Alt det bedste herfra.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og